1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Saadet Parti'sinin Suriye ziyareti yoğun eleştiri aldı
Saadet Parti'sinin Suriye ziyareti yoğun eleştiri aldı

Saadet Parti'sinin Suriye ziyareti yoğun eleştiri aldı

Devrik Esed diktasını destekleyen Saadet Partisi’nin devrim sonrası Suriye’yi ziyaret eden heyetine sosyal medyada gelen eleştiriler soğuk duş etkisi yaptı.

03 Ocak 2026 Cumartesi 16:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Çocuklara kimyasal silahla saldıran, kadınların namusuna göz diken, milyonları evsiz bırakıp arkasında bir harabeyle ülkeden kaçan Esed diktasını direniş safsataları ile destekleyen Saadet Partisi’nden bir heyet geçtiğimiz gün Suriye’yi ziyaret etmiş ve bunu sosyal medyadan duyurmuştu.

Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Millet Vekili ve Grup Başkanı Bülent Kaya ve Saadet Partisi Milletvekili ve Siyasi İşler Başkanı Mesut Doğan’ın aralarında bulunduğu heyet Halep ve İdlib ziyaretinden fotoğraflar paylaşmıştı.

ekran-goruntusu-2026-01-03-162846.png

Yapılan paylaşımların altına gelen yorumlar ise Saadet Partisi’nin Esed’e verdiği desteği, özellikle eski başkan Mustafa Kamalak’ın ziyareti ve heyette olan Necmettin Çalışkan’ın Esed rejiminin devrildiği operasyona “Hizbullah’la İsrail’in ateşkes imzaladığı gün düğmeye basılmışçasına Muhaliflerin saldırıya geçmesi herhalde tesadüf olmasa gerek. talimatı kimden aldıkları belli oluyor.” yorumu üzerinden yoğun şekilde eleştirdi.

whatsapp-image-2026-01-03-at-17-27-16.jpeg

İsmail Kılıçarslan yaptığı paylaşımda heyete yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Hani 14 yıl boyunca İran'la el ele verip yaşatmaya çalıştığınız, rejim-İran-Rusya üçgeni yüzbinlerce insanı katlederken el oluşturduğunuz Suriye'de misiniz lan cidden? Sednaya'ya uğrayın mutlaka. Bakabilirseniz vasiniz İran'ın babasını katlettiği yetim çocukların yüzüne bakın.”

İsmail Halis’in paylaşımında ise şu cümleler yer aldı:

“Ağızlarındaki kanlı sakızı, uygun bir yere koyarak  söyleyelim. Farz edelim, haydi kabul edelim, Ahmet Şara ve süreçteki herkes, sizin dediğiniz gibi. Ulan, İran bile pes etti de son süreçte siz pes etmediniz. Siz, en az 1 milyon Sünni katledilirken, o katleden eli güçlendirmeyi iman bildiniz, siyaset bildiniz, hayat bildiniz ulan.”

Abdulkadir Şen:

“Umarım yıllarca destek verdiğiniz Beşşar Esed ve İran’ın gerçek yüzünü de anlar ve oradaki halktan özür dilersiniz.”

Murat Ayar:

“En azından Suriye halkından 14 yıl boyunca garip gerekçelerle Baas taraftarlığı yaptığınız için özür dileyin. Vallahi sizin adınıza utanıyorum. Bu içine girdiğiniz çirkin durum için kendinizden mideniz bulanmıyor mu?”

HABERE YORUM KAT

7 Yorum