1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. S. Arabistan'da Çocuklara İşkence İddiası
S. Arabistanda Çocuklara İşkence İddiası

S. Arabistan'da Çocuklara İşkence İddiası

Arap Dünyası İnsan Hakları Enformasyon Ağı tarafından yayınlanan raporda, Suudi Arabistan'da özellikle çocuk yaştaki tutuklulara kötü muamele yapıldığı iddia edildi.

28 Ekim 2012 Pazar 13:14A+A-

Merkezi Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Arap Dünyası İnsan Hakları Enformasyon Ağı (ANHRI) tarafından yayınlanan raporda, özellikle çocuk yaştaki tutuklulara kötü muamele yapıldığı iddia edildi.

Raporda, ''Suudi Arabistanlı aktivistlere yönelik uygulanan işkenceler, Suudi Arabistan’ı Arap dünyasında özgürlükleri kısıtlayan ülkelerin başında tutuyor. Suudi Arabistan rejimi bu durumu gidermek için hiç bir şey yapmıyor'' ifadelerine yer verildi. Rapor ayrıca, çocuk tutuklular Muhammed Tahir el-Şememi, Salah el-Mahvus, Murad Mehlif ve Gaffar Muhammed el Farağ ve Musa Gafar el Mebebuvk'un işkence gördüğü belirtildi.

ANHRI, raporunda, Suud yönetiminin insan haklarını çiğnediğini ve uluslararası anlaşmalara bağlı kalmadığını ifade etti.

Raporda ayrıca, Suudi Arabistan’ın önde gelen alimlerinden Şeyh Bakır el-Nimr’in düşüncelerinden dolayı hapse atıldığına dikkati çekti. ANHRI Suudi güvenlik güçlerinin ülkenin Katif bölgesindeki Avamiye beldesinde Şeyh Nimr’in tutuklanmasını protesto eden göstericilere orantısız güç kullandığını kaydetti.

Şeyh Nimr Bakır’ın kardeşi Muhammed Nimr'in de olaylar esnasında Katif’teki evinden aracıyla dönerken güvenlik güçleri tarafından vurularak tutuklandığını ve bir hastaneye nakledildiği hatırlatıldı.

Arap Dünyası İnsan Hakları Enformasyon Ağı, Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlalleri konusunda hem Suudi yönetimini hem de Dünya kamuoyunu duyarlı olmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT