1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya’nın yeni savaş taktiği: Güvenlik koridorunu kullanan sivilleri bombalamak!
Rusya’nın yeni savaş taktiği: Güvenlik koridorunu kullanan sivilleri bombalamak!

Rusya’nın yeni savaş taktiği: Güvenlik koridorunu kullanan sivilleri bombalamak!

Rusya altına imza attığı tüm anlaşmaları çiğniyor!

27 Mart 2022 Pazar 11:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna’da yaşanan işgal girişimi bir ayı geçerken bölgeden gelen haberler Rusya’nın vahşetini artırabileceğini gösteriyor. Putin’in iki yolu var ya yenilgi kabul edilecek ya da Ukrayna’da da Suriye’de yaptığının aynısını yapacak!

Uluslararası baskılar düşünüldüğünde Rusya’nın eli Suriye’deki kadar güçlü değil. Ancak Putin’in nasıl bir katil olduğunu herkes biliyor. Bu sebeple gelecek günleri kestirmek zorlaşıyor.

Tüm bunlar yaşanırken şehirlerden sivillerin tahliyesi için imzalanan anlaşmalar Rusya tarafından bir bir çiğneniyor. Güvenlik şeridi oluşturup sivil ölümlerin önüne geçmek isteyen Ukrayna tarafından günde beş bin sivil farklı bölgelere tahliye ediliyor.

Sky News muhabiri Alex Crawford, Çernihiv’deki tahliyeler esnasında Rus ordusunun sivillere yönelik saldırılarını görüntülemeyi başardı. Bu sayede Rusya’nın imzaladığı anlaşmaları çiğnemekten geri durmayan bir devlet olduğu bir kere daha kanıtlanmış oluyor. Rusya’nın bombalaması sonucu bir sağlık çalışanın yaralandığı da Crawford tarafından kayda alınıyor. Dua etmek ve şanslı olmak dışında sivillerin elinden başka bir şey gelmediğini belirten İngiliz gazeteci “Güvenli koridor açıp sonra sivillerin üzerine bomba yağdırmak savaş suçudur” şeklinde durumu özetliyor.

Suriye’de Astana görüşmeleri devam ederken sivil yerleşimleri hedef alarak göz dağı veren bir rejimden bahsediyoruz. Putin, Çernihiv’i terk eden sivillere şu mesajı veriyor: Geri dönerseniz başınıza gelecek akıbet bu!

 

HABERE YORUM KAT