1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya'dan Katil Esed'e Çeçen Asker Takviyesi
Rusya'dan Katil Esed'e Çeçen Asker Takviyesi

Rusya'dan Katil Esed'e Çeçen Asker Takviyesi

Rusya, yoğun çatışmaların yaşandığı Halep şehrine Esed rejimini desteklemek üzere Çeçenistan'dan özel bir askeri birlik gönderdi.

08 Aralık 2016 Perşembe 19:35A+A-

Rusya ve İran destekli katliamlara imza atan Beşar Esed yönetimine Rusya'dan bir jest daha.

Rus destekli Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov'dan Rusya devlet başkanı Putin'in kendisinden Suriye'de Esed saflarında savaşacak bir Çeçen askeri birlik kurmasını istediği ortaya çıktı.

Ben de Suriye'de Esed'in Yanında Savaşmak İstiyorum

Çeçenistan Müftüsü Salih Mecidov Kadirov'un Putin'den kendisinin de Suriye'ye gitmesi için izin istediğini ancak Putin'in ülkenin başında kalmasını emrettiğini söyledi.

Askeri birlik kurma isteğini derhal kabul eden Kadirov kurulan askeri birliğe dini telkinde bulunması için de Çeçenistan Müftüsü Salih Mecidov'u görevlendirdi. Rusya Ortodoks Kilisesine bağlı bir papazın da askerlerin Suriye'ye gitmeden önce onları ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Müslümanları Korumaya Gidiyorsunuz

Müftü Mecidov'un Suriye'ye muhaliflerle savaşmak için gidecek askerleri motive etmek için Halid bin Velid, Hz Ömer ve Hz Ali'den örnekler verdiği, o toprakların kutsal olduğu ve oraya Müslümanları korumak için gidiyorsunuz dediği ses kaydı ortaya çıktı.

Rus kaynaklar Suriye'ye gönderilen Çeçen askerlerin Rusların önünde sıcak çatışma bölgelerinde değerlendirileceği bilgilerini geçti.

Günümüz Samirileri

Konuyla ilgili açıklama yapan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer: "Dünya kurulduğundan beri işbirlikçiliğin sefaleti hiç bu kadar alçak yüzünü göstermemişti. Suriye'de 600 bin Müslümanın vahşice katledildiği bir ortamda daha fazla ve acımasızca Müslüman öldürmek için Ramzan Kadirov isimli sefih işbirlikçinin emriyle Çeçen gençler Suriye'ye gönderiliyor. Üstelik bu vahşeti kamufle edebilmek için Çeçen gençleri, Müslümanları kurtarmak gibi büyük bir yalana inandırarak uçuruma sürüklüyorlar. Kısa bir süre önce Türkiye'de bazı işbirlikçiler eliyle Diyanet İşleri Başkanı ile dahi görüştürülen Çeçenistan'ın sözde müftüsü, bu gençleri Rus ordusunun saflarında savaşa sevk ederken İslam tarihinden örnekler veriyor. Ancak kendisi olsa olsa Kur'an'ın ifadesi ile Musa As. kavmini kandıran Samiri'ye benzetilebilir. Suriye'deki savaş açıkça ne bir ırk ne de bir mezhep savaşıdır. Görüldüğü gibi kimi Çeçenler Suriyeli mazlumların yanında saf tutarken kimi Çeçenler ise katil DAİŞ ya da işgalci Rusya'nın safında olabilmektedir. Bu bir Hak ile batıl savaşıdır" dedi.

Kaynak: Kafkasya Haber Ajansı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT