1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya ve Esed rejimi yine(!) savaş suçu işledi
Rusya ve Esed rejimi yine(!) savaş suçu işledi

Rusya ve Esed rejimi yine(!) savaş suçu işledi

İnsan Hakları İzleme Örgütü hazırladığı son raporla Suriye’deki katliamı tekrar belgeledi.

15 Ekim 2020 Perşembe 18:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Modern çağın en büyük yıkımlarından olan Suriye Savaşı bir halk ile işgalciler ve onların desteklediği rejim arasında yaşanmaya devam ediyor. Suriye’deki vahşet o kadar olağan hale geldi ki yapılan saldırılar artık doğru düzgün haber bile olmuyor.

İdlip’in güvenli bölge ilan edilmesinin ardından bölgeye sızma girişimlerini hiçbir zaman bırakmayan Rusya-İran-Esed üçlüsü dünya gündeminin başka bir konuya yoğunlaştığı zaman dilimlerinde saldırı ve katliamlarını artıyorlar.

Suriye’de taş üzerinde taş bırakmayan katiller her şeye rağmen Suriyeli Müslümanların özgürlük ateşini söndüremediler. Suriye Savaşı artık bir sabır ve sinir harbine dönüştü. Direnişte süreklilik korunabilirse Allah’ın da yardımıyla daha güzel günler gelecektir. İran ve rejimin zaten çok zor durumda olduğu bilinen bir gerçek. Kıyama kalkmış bir halka karşı bu toprakların yabancısı durumunda olan Rusya ise bugün sahada etkin olsa bile yarınki durumu her zaman muğlaklığını koruyacak.

Bizlere düşen sorumluluk ise Suriyeli kardeşlerimizin haklı mücadelesini gündemde tutup yapılan hukuksuzluk ve katliamları unutmamaktır. Türkiye’nin gündemi çok hızlı bir şekilde değişirken her zaman aklımızın bir ucunda direniş coğrafyalarını tutmamız gerekiyor. Mazlum kardeşlerimize ve mücahitlere en azından bu kadarını borçlu olduğumuz gerçeğini aklımızdan çıkartmamalıyız.

İnsan Hakları İzleme Örgütü yayınladığı raporda,  İdlib'te rejim ve Rus askeri kuvvetlerin sivilleri bombalamasının insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamına girebileceğini açıkladı. Örgüt, Nisan 2019 ve Mart 2020 arasında yüzlerce sivilin ölümüne ve 1.4 milyondan fazla kişinin yerlerinden olmasına neden olan onlarca "kanunsuz" yer ve hava saldırısının incelendiğini açıkladı. Yüzlerce fotoğraf, uydu görüntüsü ve uçuş kayıt bilgisinin ele alındığı 167 sayfalık raporda bu dönemde gerçekleştirilen saldırıların yalnızca küçük bir bölümünü teşkil eden 46 bombalama soruşturuldu.

Raporda saldırılar sırasında açık ve çok sayıda "savaş suçu ve insanlığa karşı suç" işlendiğinin görüldüğü vurgulandı. Örgüt, Putin ve Esed’in işlenen insanlık suçları sebebiyle hesap vermesi gerektiğini de belirtti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum