1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rusya Uluslararası Uçuş Kriterlerini Esnetiyor
Rusya Uluslararası Uçuş Kriterlerini Esnetiyor

Rusya Uluslararası Uçuş Kriterlerini Esnetiyor

​​​​​​​Rusya'da uluslararası uçuşlara yönelik sınırlamaları kaldırma süreci müzakereleri 15 Temmuz itibarıyla başlayacak. Ülkeye giden turistler için 14 günlük karantina şartı devam edecek.

10 Temmuz 2020 Cuma 23:16A+A-

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iptal edilen uluslararası uçuşların yeniden başlatılmasına yönelik sürece ve şartlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Covid-19 günlük vaka sayısının yüzde 1’i geçmediği ülkelere yönelik uçuşların başlatılacağı bilgisini veren Golikova, "Bu ülkelerde, iki hafta içerisinde 100 bin kişi başına ortalama enfekte olanların sayısının 40'tan fazla olmaması, salgının yayılma katsayısının ise yüzde 1'i geçmemesi lazım" ifadesini kullandı.

Rus hükümetinin her iki haftalık dilimde ülkelerdeki salgın durumunu değerlendireceğini kaydeden Golikova, bu yolla uçuş yapılacak ülkelerin tespit edileceğini dile getirdi.

14 günlük karantina şartı

Rusya’ya gelen turistlerin son 72 saat içinde Covid-19 testi yapmış olma zorunluğu getirileceğini aktaran Golikova, ülkeye dönen turistler için 14 günlük karantina şartının sürebileceğini söyledi.

 "Uluslararası uçuşların yeniden başlaması için 15 Temmuz’u öneriyoruz." diyen Golikova, bu tarihten itibaren hükümetin uluslararası uçuşlara yeniden başlama sürecini müzakereye başlayacağını ifade etti.

Rusya, Covid-19 önlemleri çerçevesinde mart sonu tüm sınırlarını kapatmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT