1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Rusya, Suriye'den Hafter saflarına 1000 paralı asker daha gönderecek
Rusya, Suriye'den Hafter saflarına 1000 paralı asker daha gönderecek

Rusya, Suriye'den Hafter saflarına 1000 paralı asker daha gönderecek

Rusya, Libya'daki Hafter saflarına göndereceği Suriyeli askerlere aylık 2000 dolar ödeyecek.

08 Eylül 2020 Salı 16:28A+A-

Rusya, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Kamışlı ilçesinden 1000 kişiyi, para karşılığında savaşmaları için Halife Hafter saflarına göndermeye hazırlanıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'de Beşşar Esed rejimine destek veren Rusya, Libya'da da darbeci Hafter saflarını, Suriye'den yeni paralı askerlerle güçlendirmeye devam ediyor.

Rusya, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Kamışlı ilçesinde, iş birliği yaptığı kişiler aracılığıyla, Libya'da para karşılığında savaştırmak üzere bir kez daha paralı asker toplamaya başladı.

Bu kapsamda Kamışlı'da Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde yapılan başvurularda, yaşları 20-45 arasında 1000 kişiyle anlaşmaya varıldı.

Başvuruları kabul edilenler, Rusya tarafından hızlandırılmış eğitimlerin ardından bu ay içerisinde Libya'ya gönderilecek.

Kişi başı aylık 2000 dolar karşılığında Ruslarla anlaşan paralı askerler, en az 5 ay boyunca Libya'da Hafter saflarında savaşacak.

Paralı askerlerin maaşlarını karşılayan Rusya, mayıs ayında da Kamışlı'dan yaklaşık 300 paralı askerleri, 3 aylığına Libya'ya sevk etmişti.

Rusya'nın, Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki bölgelerden Hafter saflarına şu ana kadar gönderdiği paralı asker sayısı 5 bin civarında.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter saflarında ayrıca Rus paralı askerler, Sudan'dan getirilen "Cancavid" milisleri ve Çadlı silahlı isyancılar gibi çok sayıda yabancı asker bulunuyor.

HABERE YORUM KAT