1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Suriye'de Katliama Devam Ediyor: 8 Sivil Katledildi!
Rusya Suriye'de Katliama Devam Ediyor: 8 Sivil Katledildi!

Rusya Suriye'de Katliama Devam Ediyor: 8 Sivil Katledildi!

Rusya’ya ait savaş uçakları Halep’in Hayyan beldesi ile İdlib kırsalında direnişçilerin kontrolündeki yerleşim yerlerine saldırarak 8 sivili katletti!

14 Ekim 2015 Çarşamba 11:09A+A-

AA muhabirinin Halep'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rusya’ya ait savaş uçakları Halep'te direnişçilerin kontrolünde bulunan Hayyan beldesindeki yerleşim yerine saldırdı. Saldırıda 7 sivilin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden sivil savunma yetkilileri, yaralıları kısıtlı imkânlarla enkaz altından çıkardıklarını söyledi.

“Rusya Sivil Bölgelere Her Gün Saldırmaya Başladı”

Sivil savunma ekibinde görevli Ebu Ahmed yaptığı açıklamada, Hayyan'da şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini sonra ekiple saldırı bölgesine intikal ettiğini kaydederek: “Ruya’ya ait savaş uçakları silahlı grup ve IŞİD'in olmadığı yerlerde sivilleri bombaladı. Saldırı sonucunda insanları enkaz altından çıkarıyoruz. Ruslar sivil bölgelere her gün saldırmaya başladı.” dedi.

“Rusya’ya Ait Uçaklar Enkaz Altında Kalanlara Ulaşmaya Çalışanları Bombaladı”

Ebu Ahmed: “Rus uçakları enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışırken bize tekrar saldırdı. İkinci saldırıda ölen ve yaralanalar oldu. Yaşamını yitirenlerin hepsi sivildi. Saldırı bölgesinde hiçbir silahlı grup yoktu. İki günden bu yana bir bölgede 5 evi yerle bir etti.” sözlerine yer verdi.

İdlib’de Bir Kişi Yaşamını Yitirdi, 7 Kişi Yaralandı

Bu arada İdlib'teki yerel aktivistlerden Abdurrahman Hıdır'da Rusya’ya ait uçakların İdlib'in Sultan köyünde yerleşim yerine saldırısı sonucu bir sivilin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırıda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydeden görgü tanıkları ise uçakların İdlib'te sivil yerleşim yerine saldırdığını vurguladı.

rusyanin_suriye_katliami_02-(1).jpg

rusyanin_suriye_katliami_02-(2).jpg

rusyanin_suriye_katliami_02-(3).jpg

rusyanin_suriye_katliami_02-(4).jpg

rusyanin_suriye_katliami_02-(5).jpg

rusyanin_suriye_katliami_02-(6).jpg

rusyanin_suriye_katliami_02-(7).jpg

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT