1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya palavralarla işgalini genişletme planında!
Rusya palavralarla işgalini genişletme planında!

Rusya palavralarla işgalini genişletme planında!

Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Türk temsilcilerin Rus tarafına, ilk fırsat oluştuğunda askerlerinin Suriye'den ayrılacağına dair güvence verdiklerini iddia etti!

24 Aralık 2021 Cuma 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın resmi haber ajansı Sputnik’in verdiği habere göre Türkiye, Suriye’den çekileceğini Rusya tarafına iletmiş.

Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da yapılan Astana formatındaki Suriye konulu görüşmeler sonunda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunduğunu aktaran Sputnik burada Lavrentyev’in görüşmelere katılan Türk temsilcilerin Rus tarafına, ilk fırsat oluştuğunda askerlerinin Suriye'den ayrılacağına dair güvence verdiklerini ifade etmiş.

Hiçbir önkoşul sunmadan verilen bu söz aynı zamanda Rusya’nın Suriye’deki egemenliğinin de kesin olarak kabul edilmesi anlamına geliyor. Lavrentyev açıklamalarının devamında açıkça Türkiye’nin Suriye’de işgalci olduğunu söyleme aymazlığından bulunmuş. Suriye halkını yıllardır katleden Rusya’nın Türkiye’ye işgalci diyebilmesi herhalde uluslararası ilişkiler tarihinin en komik ithamlarından birisi olarak tarihe geçti!

İdlib’teki direnişçileri “terörist” olarak tanımlayan Lavrentyev bunlara karşı mücadelede Türkiye’ye yardımcı olabileceklerini ancak Türkiye’nin vaatlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtmiş. Suriye’deki ateşkesleri hava saldırılarıyla defalarca ihmal eden Rusya’nın Türkiye’yi sözünden caymakla suçlaması da aynı aymazlığın eseri tabi ki!

Neyse ki Sputnik’in haberinde yer alan iddialara Türkiye’den cevap geldi. Aleksandr Lavrentyev “toplantıdaki Türk temsilciler ilk fırsat oluştuğunda Türk askerinin Suriye’den ayrılacağını söyledi” açıklaması Ankara tarafından yalanlandı.

Türkiye’nin Suriye’de çekilmek için Rusya’ya ilettiği şartlar ise şu şekilde aktarıldı:

1-Suriye’de her kesimin hakkını koruyacak şekilde yeni anayasa üzerinde tüm tarafların mutabık kalması.
2- Her kesimin özgürce katılabildiği bir seçim sisteminin oluşturulması.
3- Bu seçim sonrası meşru hükümetin kurulması.
4- Meşru hükümetin Türkiye-Suriye sınır hattında Türkiye’nin toprak bütünlüğünü hedef alan terörist yapılanmaları ortadan kaldırması ve bunu pratikte hayata geçirmesi.

Netice olarak bir kere daha Rusya’nın yalanlarla söylem üstünlüğünü ele geçirip işgalini genişletme girişimine şahit olmuş olduk!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum