1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rusya ölümleri nedeniyle askerlerini suçluyor
Rusya ölümleri nedeniyle askerlerini suçluyor

Rusya ölümleri nedeniyle askerlerini suçluyor

Ukrayna’yı işgale girişen 89 Rus askeri karşı saldırı sonucu öldürüldü. Moskova, saldırılara sebep olarak askerlerin izinsiz telefon kullanmasına bağlarken askerlerini suçluyor.

04 Ocak 2023 Çarşamba 22:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Moskova ordusu, 1 Ocak'ta Makiivka'da Ukrayna'nın ölümcül roket saldırısında büyük darbe aldı. Al Jazeera'nın aktardığına göre Moskova hükümeti saldırıya, Rus askerleri tarafından izinsiz cep telefonlarının kullanılmasının yol açtığını savundu. Öldürülen Rus askerlerinin sayısı da 89'a olarak açıklandı.

Ukrayna, Rusya'nın son 24 saat içinde Kramatorsk, Zaporiya ve Herson olmak üzere üç şehirde sivil altyapıya yedi füze saldırısı, 18 hava saldırısı ve çoklu fırlatma roket sistemlerinden çıkan 85'ten fazla roketli saldırı düzenledi.

Rusya’nın saldırıları için kendi askerlerini suçlaması dikkat çeken bir yorum olsa da daha önce Ukrayna hatlarının gerisinde kalan Rus askerleri de ‘beceriksizlikleri nedeniyle general ve Moskova hükümetini’ eleştirmişti.

Rusya’nın Ukrayna işgalinde aldığı darbeler katlanarak artarken Rusya’nın Ukrayna topraklarına tahkimata devam edeceği hem Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski tarafından hem de Rus generaller tarafından ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT