1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya istila planları yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek!
Rusya istila planları yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek!

Rusya istila planları yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’ya resmi ziyaret gerçekleştirecek!

Rusya’nın saldırgan politikalarına karşı bölgedeki diğer ülkeler işbirliğini artırmalı!

20 Ocak 2022 Perşembe 09:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Donbas Savaşı’ndan bu yana Ukrayna topraklarını işgal eden Rusya her geçen gün eski SSCB ülkeleri üzerindeki tahakkümünü artırıyor.

Lukaşenko yönetimindeki Belarus, halkın itirazlarına ve çekincelerine rağmen Rusya ile “Birlik Devleti Programı” adı altında bir birleşme protokolü imzaladı. Formaliteler tamamlandıktan sonra Belarus resmen Rusya toprağı olacak!

Kazakistan’da Kazak askeri makamlarının açıklamalarına göre hibrit savaş başlatan Rusya, ülkedeki siyasi karışıklığa müdahale etmek bahanesiyle Kazakistan’a giren askeri birliklerinin ne kadarını geri çekti hala belirsiz.

Geçtiğimiz günlerde ise Rusya bu sefer askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna’daki çatışma bölgelerine askeri yığınak yapmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Ukrayna’nın Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı Türkiye’den satın aldığı SİHA’ları kullanması Rusya’nın tepkisini çekmişti. Anlaşılan o ki her geçen gün Ukrayna’nın gücünü toplayacağını düşünen Rusya süreci hızlandırma niyetinde!

Batılı ülkeler bu sefer Ukrayna’ya olan vaatleri konusunda daha tutarlı politikalar izliyorlar. İngiltere, Rusya ile olası savaş ihtimaline karşı Ukrayna’ya teçhizat yardımında bulundu.

Tüm bu yaşanan süreç en çok Kafkaslar’dan Libya’ya oradan Suriye ve boğazlar üzerinden Balkanlara kadar Rusya’nın genişleme sahası ile tarihi, siyasi, ekonomik, dini bağları olan Türkiye’ye etkiliyor. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan oldukça önemli bir adım atarak Ukrayna’ya resmi ziyaret düzenleme kararı aldı!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından duyurulan ziyaret Türkiye’nin Rusya istilasına karşı kararlı tutumunu göstermesi açısından oldukça değerli. Bunun yanında Ukrayna’nın ilerleyişini SİHA’lara bağlayarak Türkiye’yi suçlayan Rus makamlarına da gereken mesaj verilmiş olacak! Ukrayna’ya son süreçte bu seviyede bir resmi ziyaret gerçekleştirme kararlılığını gösteren başka bir ülke yok şuan için…

HABERE YORUM KAT