1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Halep’te Sivillere Saldırdı: 7 Kişi Hayatını Kaybetti!
Rusya Halep’te Sivillere Saldırdı: 7 Kişi Hayatını Kaybetti!

Rusya Halep’te Sivillere Saldırdı: 7 Kişi Hayatını Kaybetti!

Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep kentine bağlı Takad beldesinde yerleşim yerine düzenlenen hava saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

25 Kasım 2016 Cuma 19:05A+A-

Suriye’nin Halep kentindeki sivil savunma yetkililerinden Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ordusuna ait bir savaş uçağının, Halep’in batı kesimlerindeki Takad beldesinde direnişçilerin kontrolündeki yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 7 sivilin hayatını kaybettiğini, 20 sivilin de yaralandığını söyledi.

halep_rusya_saldirisi-(1).jpg

halep_rusya_saldirisi-(2).jpg

“Enkaz Altında Kaç Kişinin Kaldığını Bilemiyoruz”

Saldırıda 7 evin tamamen yıkıldığını ifade eden Ensar, “Rusya uçağının bombaladığı Takad beldesinde ekiplerimiz enkaz altında kalanlara ağır iş makineleri kullanarak ulaşmaya çalışıyor. Enkaz altında kaç kişinin kaldığını bilemiyoruz.” dedi.

halep_rusya_saldirisi-(3).jpg

“Halep’te Saldırıların Tümü Sivil Alanlara Yapılıyor”

Halep’te direnişçilerin kontrolündeki bölgelerin 20 günden bu yana yoğun bir şekilde bombalandığını hatırlatan Ensari, şunları kaydetti:

“Rusya ve rejim 20 günden bu yana kentte muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun bir şekilde bombalıyor. Halep’te saldırıların tümü sivil alanlara yapılıyor. Kentte şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin hepsi sivil. Sivillerin çığlıkları semayı titretirken uluslararası kamuoyu, Halep’teki saldırıları mâlesef seyrediyor. Kentte bombalanmayan bir yer kalmadı.”

“Acil İnsânî Yardım Yapılmalı”

Halep’in Beşşar Esed rejiminin kuşatması altındaki doğu kesimlerinde insânî durumun çok kötü olduğunu da belirten Ensari, kente acil insânî yardım yapılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT