1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, Halep'te Hastane ve İlaç Fabrikasına Saldırdı!
Rusya, Halep'te Hastane ve İlaç Fabrikasına Saldırdı!

Rusya, Halep'te Hastane ve İlaç Fabrikasına Saldırdı!

Rusya’ya ait jetler, Suriye'nin Halep şehrinde bir hastaneye “fosfor”, bir ilaç fabrikasına da “vakum” bombasıyla saldırdı.

16 Haziran 2016 Perşembe 15:57A+A-

Suriye'de Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde direnişçilerin denetimindeki bölgede bir hastaneyle ilaç fabrikasını bombaladığı bildirildi.

AA’da yer alan bilgiye göre, Rusya’ya ait jetler, dün gece Halep'in kuzeyinde yer alan Anadan ilçesindeki Anadan Hastanesi’ne “fosfor”, Kefr Hamra beldesindeki Asya İlaç Fabrikası'na ise “vakum” bombasıyla saldırdı. Saldırıda hastane ve ilaç fabrikasının kullanılamaz hâle geldiği belirtildi.

Rusya’ya ait jetlerin kentin tek çıkış noktası olan Kastillo yolu ile Handarat bölgesine yoğun şekilde bombaladığına değinen yerel kaynaklar, Halep merkezde direnişçilerin kontrolündeki yerleşim yerlerine de saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

Saldırılarda hayatını kaybedenlere ve yaralananlara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Rusya’ya ait savaş uçakları 15 günden bu yana Halep ve çevresinde direnişçilerin kontrolünde yer alan ilçe, belde ve köylerdeki çarşı, pazar yeri, hastane ve sivil savunma merkezlerini yoğun şekilde bombalıyor.

HABERE YORUM KAT