1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Etarib'de Sivilleri Vurdu: 4 Kişi Katledildi!
Rusya Etarib'de Sivilleri Vurdu: 4 Kişi Katledildi!

Rusya Etarib'de Sivilleri Vurdu: 4 Kişi Katledildi!

Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep'in batısında direnişçilerin kontrolündeki Etarib ilçesine düzenlediği hava saldırısında 4 sivil hayatını kaybetti, 7 sivil yaralandı!

24 Şubat 2016 Çarşamba 14:53A+A-

AA muhabirinin Etarib'deki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rusya’ya ait savaş uçakları ilçedeki yerleşim yerleri ile ana yollara saldırdı. 4 sivilin hayatını kaybettiği saldırılarda 7 sivil de yaralandı. 7 iş yeri ve 3 ev ciddi hasar gördü.

ABD ve Rusya yaptıkları ortak açıklamada, “çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00’dan itibaren başlaması” konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası camia, ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırıları durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook dün “Bakan Carter, Rusya’nın anlaşmaya uyup uymadığını bekleyip görecek. Ancak belli miktar şüphe var.” ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron da ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüşerek, Rusya’nın ve Esed rejiminin direnişçilere ve sivil halka yönelik hava saldırılarını sona erdirmeleri konusunu yakından takip edeceklerini bildirdi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT