1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya Cenevre'nin "Pürüzsüz" Geçmesini Beklemiyormuş!
Rusya Cenevre'nin "Pürüzsüz" Geçmesini Beklemiyormuş!

Rusya Cenevre'nin "Pürüzsüz" Geçmesini Beklemiyormuş!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin askıya alınmasından “üzüntü” duyduklarını ancak sürecin “pürüzsüz ve çabuk” ilerlemesini de beklemediklerini söyledi.

04 Şubat 2016 Perşembe 14:05A+A-

Peskov'a düzenlediği basın toplantısında Suriye görüşmelerinin 25 Şubat'a kadar askıya alınması karşısında Kremlin'in ne düşündüğü soruldu.

“Hiç Kimse İlk Turda Sonuç Alınmasını Beklemiyordu”

Peskov soru karşısında, “Hiç kimse ilk turda her şeyin bir anda çözümlenmesini beklemiyordu. Bunu beklemek dar görüşlülük olurdu.” dedi.

“Görüşmelerin nasıl devam edeceğinin bir an önce açıklık kazanmasını umuyoruz.” diye devam eden Peskov “Görüşmelerin ilerlemesi elbette zor olacak. Ancak bu aranın ardından görüşmelerin ikinci turunun yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rusya Katliamlarına Devam Ediyor!

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Cenevre görüşmelerinin ilk beş gününde Rusya'nın hava saldırılarıyla 131 sivili katlettiğini bildirmişti.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) sözcüsü Salim el-Muslat, “Rusya, insanlarımızı öldürüyor, Suriye görüşmelerini bloke ediyor.” demişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rusya uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te direnişçilere ait karargâh ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Sputnik News

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT