1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya "Ateşkes"e Rağmen Saldırmaya Devam Etti!
Rusya "Ateşkes"e Rağmen Saldırmaya Devam Etti!

Rusya "Ateşkes"e Rağmen Saldırmaya Devam Etti!

Suriye'de kısmî ve geçici “ateşkes”, cuma gece yarısından sonra başladı ancak Rusya, “ateşkes” sürecinden sonraki 2 saat boyunca 5 direniş bölgesinde 16 noktayı vurdu!

28 Şubat 2016 Pazar 08:03A+A-

Suriye’de kısmî ve geçici “ateşkes” başladıktan sonra ilk olarak Humus'un Türkmen bölgesi Telbise ve Türkmendağı'nı vuran Rusya, Dera'ya bağlı Beled bölgesi, Halep Şeyh Akil, Hama Sahlel Gap ve Şam Doğu Guta bölgesine de saldırdı.

Lazkiye'de bulunan ve Esed rejimi tarafından Rusya’ya tahsis edilen Himeymim Üssü ile birlikte Humus, Hama ve Halep-Neirab hava alanlarından kalkan uçakların gece boyu vurduğu noktalarda 8 sivil hayatını kaybetti.

Suriye'de 27 Şubat günü uygulanmaya başlayacağı ilan edilen “ateşkes”, Rusya tarafından sürenin başlamasından 6 dakika sonra ihlal edildi! Suriye'nin güney illerinden Dera iline bağlı Belde bölgesinde bulunan direniş mevzileri gece saat 00.06'da vuruldu. Ardından Humus kırsalı ve Sahlel Gap bölgesini hedef alan saldırılar, Türkmendağı ve Cebel Ekrad ile Halep Şeyh Akil'de Nusra Cephesi'nin bulunmadığı hatlarda da gece boyunca sürdü. Türkmendağı'nda yer yer devam eden çatışma sesleri Yayladağı ilçesi sınır mahallelerinden de duyuldu.

Hatay-Atme sınır bölgesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Dar-et İzze kasabası ateşkese 2 dakika kala Rusya uçakları tarafından vuruldu. Saldırıda 7 sivil yaralandı.

Rusya’nın Hava Saldırılarını Esed Rejiminin Kara Saldırıları Takip Etti!

Rusya hava saldırılarının “ateşkes” ihlalini Esed rejiminin kara saldırıları takip etti! Halep merkezde Süleyman Halebi bölgesi ile birlikte Lazkiye Türkmendağı'na gece yarısından sonra operasyon başlatan Esed rejimi ile direnişçiler arasında çatışmalar gece boyu sürdü. Ağcabayır, Keles, Sarraf, Kapkaya, Karacağız bölgelerine saldıran rejim, 20'den fazla kayıp verirken, 11 direnişçi ise hayatını kaybetti. Çatışmalarda 4 dienişçi de yaralandı.

Sınıra Sivil Akını

Tel Abyad'da gece başlayan çatışmalar sonrası ABD ve Rusya'nın hava saldırılarından kaçan siviller Türkiye sınırına akın etti. Sınır tüm geçişlere kapatılırken, çatışmalar sırasında Türkiye tarafına düşen havan topları da bölgedeki askerî hareketliliği arttırdı.

PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD ise yine Türkiye'yi itham etti! Suriye'de ilan edilen kısmî ve geçici “ateşkes”le birlikte başlayan IŞİD saldırılarından dolayı PYD, daha önce Kobani'de olduğu gibi “saldırganlar”ın Türkiye tarafından Tel Abyad’a sokulduğunu iddia etti.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT