1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Rusya Askerleri Suriye'de Karadan da Saldırıyor"
"Rusya Askerleri Suriye'de Karadan da Saldırıyor"

"Rusya Askerleri Suriye'de Karadan da Saldırıyor"

Moskova, Suriye’de sadece hava operasyonu düzenlediğini iddia etse de, aktivistler Rusya askerlerinin cephedeki çatışmalarda çekilmiş fotoğraflarını ve Suriye'deki konumlarını gösteren haritalar yayımladı.

09 Kasım 2015 Pazartesi 10:20A+A-

Moskova merkezli Çatışma İstihbarat Takımı (CIT) isimli aktivist grup, Suriye’deki Rusya kara askerlerinin nerelerde mevzilendiklerini tespit ettiklerini öne sürdü.

Rusya’nın Ukrayna ve Suriye’deki askerî eylemlerini araştıran CIT’nın sözcüsü Kirill Mikhailov, Suriye’de yoğun çatışmaların olduğu bölgelerde Rusya askerlerinin bulunduğunu söyledi. Mikhailov, “Rusya askerlerinin Lazkiye’deki hava üssünden oldukça uzakta olduğunu gördük.” dedi.

Grubun raporuna göre, Rusya Esed rejimine tanklar ve balistik füzelerle destek veriyor. Aktivist grup, Rusya askerlerinin Esed rejimine bağlı askerlerle birlikte çatışıp çatışmadığı konusunda ise bir şey söyleyemeyeceklerini belirtti.

CIT bu bilgileri bazı bilgisayar programları, sosyal medya platformları ve uydu görüntüleriyle edindiklerini açıkladı.

rusya_askerleri-(2).jpg

30 Eylül’de Suriye’de hava saldırılarına başlayan Moskova, Suriye’de savaşan kara birliklerinin olmadığını, sadece eğitimci ve danışmanlarının olduğunu iddia ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Suriye’deki güçleri ya da kayıpları hakkında açıklama yapmayı reddediyor.

rusya_askerleri-(3).jpg

Yukarıdaki fotoğrafta bir Rusya askeri görülüyor. Aktivistler önce fotoğrafı inceledi. Ardından haritaların yardımıyla askerin Suriye'de bulunduğunu tespit etti.

rusya_askerleri-(1).jpg

Saldırıların Sâdece Yüzde 20’si IŞİD’e

Batı, Rusya’yı, IŞİD’den çok Esed muhalifi diğer güçleri hedef almakla suçluyor. Rusya Savunma Bakanlığı’nın verilerine göre de, ekim ayında Moskova’nın saldırılarının yüzde 80’i IŞİD’in kontrolü dışındaki bölgelere yönelikti.

Al Jazeera, Reuters

HABERE YORUM KAT