1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rus sporcuları men eden Kanadalı bakana ters köşe soru
Rus sporcuları men eden Kanadalı bakana ters köşe soru

Rus sporcuları men eden Kanadalı bakana ters köşe soru

Yazar Yves Engler'in ülkenin Rus ve Belaruslu sporcuları uluslararası spor etkinliklerinden men etme kararı hakkında Kanada Spor Bakanı Pascale St-Onge’ye sorduğu soru sosyal medyada gündem oldu.

18 Mart 2023 Cumartesi 18:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Amerikalı ve İsrailli atletleri neden yasaklamıyorsunuz?”

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş hususunda işgalci Rusya karşısında konumlanan Batılı ülkeler, mağdur taraftan yana olduklarını düşünseler de bazı kararlarına yansıyan ikiyüzlülük açık bir şekilde sırıtıyor.

Rusya’nın Suriye halkını bombalamasıyla Ukrayna’yı bombalaması arasındaki tepkileri dağlar kadar farklılık içeren Batılı ülkeler, çifte standartçı tutumlarını mülteciler konusunda da sergilemişlerdi.

Benzer ikiyüzlü politika, Kanada Spor Bakanı Pascale St-Onge’ye yöneltilen soruyla da tescillenmiş oldu. Yazar ve aktivist Yves Engler'in Kanada’nın Rus ve Belaruslu sporcuları uluslararası spor etkinliklerinden men etme kararı hakkında Kanada Spor Bakanı Pascale St-Onge’ye sorduğu sorulara cevap alamadı. Bakan St-Onge, yazarın, “ABD’nin Irak’ı işgal etiği dönemlerde de böyle bir karara başvurdunuz mu? Ya Afganistan? Kanadalı askerler Afganstan ve Libya’yı bombaladığında… 50 yıldır süren Filistin topraklarının işgalinden sonra İsrailli atletlerin bu spor etkinliklerine katılmasını yasaklamaya ne dersiniz?” şeklindeki sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Sorular karşısında afallayan bakanın, hiçbir cevap veremeden kaçtığı anlar kaydedildi ve sosyal medyada gündem oldu.

HABERE YORUM KAT