1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rus işgalciler sivil Ukraynalıları adım adım infaza götürdü
Rus işgalciler sivil Ukraynalıları adım adım infaza götürdü

Rus işgalciler sivil Ukraynalıları adım adım infaza götürdü

​​​​​​​Rus işgalcilerin Ukraynalı sivilleri ölüme doğru sürüklerken çekilmiş video kaydı ortaya çıktı.

20 Mayıs 2022 Cuma 22:20A+A-

Rus işgali altındaki Ukrayna'dan korkunç görüntüler geldi. Başkent Kiev'in yakınındaki Buça şehrinden kaydedilen görüntüler tepki topladı.

İşgalin ilk ayı biterken Kiev çevresinden püskürtülen Rus birlikleri, Buça'dan ayrılırken arkalarında katliam bıraktı. Sokaklara saçılmış cesetler, evlerin bahçelerinde vurulmuş insanlar ve bir kilise çevresindeki toplu mezar.

Dünyayı sarsan görüntülerin ardı arkası kesilmezken, Ukraynalı yetkililer ilk belirlemelere göre 300'ü aşkın sivilin Rus işgalciler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Mart ayı sonundan bu yana ise Buça'da 1000'den faza sivilin cesedi bulundu. Bunların birçoğu aceleyle kazılan sığ mezarlara gömülmüştü.

Rus işgalciler bir çocuk kampına topladıkları yüzlerce sivili gözlerini kırpmadan vurdu. Radiant kampındaki cesetler 4 Nisan'da bulundu.

Ukraynalı yetkililer, haftalardır Buça'daki katliamın kanıtlarını topluyor. Kanıtlar arasında Buça sınırında her birinde çok sayıda kurşun deliği olan sivillere ait arabaların olduğu bir alan da var. Bunlar, kaçmaya çalışan ailelerin ateş açılan araçları.

Birinin penceresinde hala, askerlere, içindekilerin bir tehdit olmadığını göstermek için asılmış uzun beyaz bir bez var. Bu araçlara fazla yaklaşınca ölümün hastalıklı kokusu halen alınabiliyor.

SOKAĞI GEÇERKEN KAMERAYA YAKALANDILAR

Amerikan New York Times gazetesi, katliamın ortaya çıkarılmasından 48 gün sonra Buça'da Rus askerleri tarafından infaza götürülen sivillerin görüntülerini yayınladı.

İki ayrı videoyu haberleştiren gazete, Rus paraşütçülerin silah doğrultup yürüttüğü sekiz erkeğin son kez hayatteyken kayda alındığını bildiriyor.

Kayıtta önde silahlı bir Rus askerini bir elleriyle birbirlerini, diğer elleriyle ise başlarını tutarak takip eden sekiz sivil yer alıyor. Bir sokağı karşıdan karşıya geçmeye zorlanan sivillerin peşinde ise, tahmin edilebileceği gibi silahlı bir başka Rus paraşütçü var.

Askerlerden biri ölüme götürülen Buçalı sivillere 'Sağa doğru yürü, ...' diyerek küfür ediyor.

Videoların 4 Mart tarihinde güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini aktaran New York Times, görüntülerdeki sivillerin birkaç dakika sonra kurşuna dizildiğini yazdı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT