Rus destekli Mali ordusu 40 sivili katletti

Rus destekli Mali ordusu 40 sivili katletti

Rusya tarafından desteklenen Mali ordu güçlerinin ülkenin batı kesiminde çok sayıda sivili katlettiği bildirildi.

Mali'de Rusya destekli ordu güçleri tarafından gerçekleştirilen son katliamlarda 40 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öldürülenler arasında Moritanyalı sivillerin de olduğu ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre katliamlar 17 Nisan günü ülkenin batı kesiminde Moritanya sınırında yer alan Koulikoro bölgesinde gerçekleştirildi.

Aynı gün bölgede yer alan 6 farklı köye düzenlenen baskınlarda Mali ordusu ve Rus Wagner güçleri en az 40 sivili katletti.

Köylerde birçok binanın yakıldığı ve sivillerin mallarının yağmalandığı ifade edildi.

Son dönemde Mali genelinde Rusya ve ordu güçlerinin katliamlarında artış yaşanıyor. Katliamlarda Moritanya-Mali sınır hattında yaşayan Moritanyalı siviller de hedef alınıyor.

Moritanyalı sivilleri hedef alan katliamlar iki ülke arasında tansiyonu artırmış durumda.

Moritanya Dışişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Cuma günü yapılan açıklamada "masum ve savunmasız sivillere yönelik tekrarlanan saldırıları protesto etmek üzere Mali Büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığı" belirtilmiş, "ülkemizin yaptığı uyarılara rağmen kabul edilemez durum devam etmektedir" denilmişti.

Açıklamanın ardından 20 Nisan günü Moritanya Savunma Bakanı Hanena Ould Sidi, Mali başkenti Bamako'da cunta yönetimi lideri Albay Assimi Goita ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir