1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı'da Patlama Meydana Geldi: 43 Ölü
Reyhanlıda Patlama Meydana Geldi: 43 Ölü

Reyhanlı'da Patlama Meydana Geldi: 43 Ölü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde büyük çaplı bir patlama meydana geldi. Şimdiye kadar 43 kişi hayatını kaybetti.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:05A+A-

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde saat 13.55'te belediye ve PTT binası yakınlarında art arda iki patlama meydana geldi.

Bomba yüklü araçların infilak etmesi sonucu gerçekleştiği belirtilen patlamalar, ilçede büyük paniğe yol açtı. Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Patlamalarda 43 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.

İKİ PATLAMA 5'ER DAKİKA ARAYLA MEYDANA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Hatay Valiliği’nde Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

reyhanli-patlama_bomba03.jpg

Toplantıda konuşan Atalay, “Bugün öğleden sonra Reyhanlı ilçemizin Atatürk Meydanı’nda iki patlama, 5’er dakika arayla peş peşe meydana geldi.

Maalesef çok fazla can kaybımız ve yaralımız var. Meydana gelen patlamalarda büyük çoğunluğu vatandaşlarımız olmak üzere 43 kişi şu ana kadar hayatını kaybetmiştir. Halen yaralılarımız var, 100’ün üzerinde yaralımız ayakta tedavi ile tedavi edilmiştir. Ama halen 53 yaralımız, uygun sağlık merkezlerinde tedavi edilmektedir. Bunlardan bir kısmı, civar illere ambulans uçaklarımız da dahil imkanlarımız seferber edilmiştir. Tabi ki idari makamlar ve güvenlik güçleri tarafından gerekli önlemler alınmış olup, olayda hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar 18 kişinin kimliği tespit edildi. Diğerlerinin tespiti için de yoğun çalışmalar devam ediyor” dedi.

5 YARALI BAŞKA İLLERE SEVK EDİLDİ

Bu arada Sağlık Bakanlığı, 5 yaralının il dışına sevk edildiğini bildirdi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın TRT Haber'e verdiği bilgiye göre, yaralılardan ikisinin Adana'ya, diğerlerinin Ankara, İstanbul ve Gaziantep'e gönderildiğini söyledi.

reyhanli-patlama_bomba02.jpg

Yaralılar ambulans uçaklarla bu illerdeki hastanelere gönderiliyor.

POLİSİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Bu arada, Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme ekipleri, Reyhanlı'da patlamaların yaşandığı bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Patlamaların etkisiyle ahşap bir evin çöktüğü belirtildi. Bölgedeki 8 araç hurdaya dönerken çok sayıda ev ve iş yeri de hasar gördü. Olay yerine uzak bölgelerdeki bazı ara sokaklarda bulunan evlerin camlarının bile kırıldığı görüldü. Patlamanın etkisiyle Reyhanlı Belediyesi hizmet binasında da büyük hasar oluştu.

Patlama sonrasında iş yerini kapatan vatandaşların evlerine gittiği görüldü. Polis ekipleri, araçlarından anonslar yaparak vatandaşların sakin olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.

Olayın ardından ilçede elektrikler kesilirken, bazı vatandaşlar ilçeyi terk etti.

KİMLİK TESPİTİ

Patlamalarda hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmaları da sürüyor.

Ölenlerden çoğunluğunun cenazelerinin kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesi morgunda kimlik tespit çalışmaları yapılıyor. İşlemleri tamamlanarak yakınları tarafından teşhis edilen cenazeler, ailelerine teslim ediliyor.

Hastane çevresinde polis ekiplerinin yanı sıra askerler de güvenlik önlemi alıyor. Hastane önünde, yaralıların yakınları da endişeli bekleyişini sürdürüyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum