1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Reşat Altını'nın yeniden basılması Kemalistlerin tepkisini çekti
Reşat Altını'nın yeniden basılması Kemalistlerin tepkisini çekti

Reşat Altını'nın yeniden basılması Kemalistlerin tepkisini çekti

Reşat Altını'nın 106 yıl aradan sonra yeniden basılması Kemalistleri öfkelendirdi.

09 Temmuz 2022 Cumartesi 10:59A+A-

HAKSÖZ HABER 

Darphane ve Damga Matbaası tarafından 106 yıl sonra Reşat Altını yeniden basıldı.

Toplumda oldukça tercih edilen bir altın tipi olarak bilinen ve Osmanlı Padişahı Sultan Reşat'ın tahta çıkışını simgeleyen Reşat Altını'nın yeniden basılmasının Mustafa Kemal tazimini engellediğini savunan Kemalistler basıma tepki gösteriyor.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'e konuşan bir kuyumcu "Ülkemizde öyle bir kesim var ki isminden ve üzerindeki Atatürk portresinden dolayı Cumhuriyet Altını almak istemiyor. Hatta kuyumculuk sektörüyle ilgili bir toplantıda, eski bir bakan, Atatürk portreli Cumhuriyet Altını için herkesin içinde ‘kelle' deme cüretini bile gösterdi. Cumhuriyet Altını'na soğuk bakan bu kesime şimdi Reşat Altını sunulacak. O kesim için bir anlamda ‘helal altın' piyasaya sürülmüş olacak" ifadeleriyle kendince toplumun değerleriyle alay etti.

Kemalist tazimde eksik kabul etmeyen ataseverler için her şeyin Mustafa Kemal'le ilgili olması, hayatın her alanında Mustafa Kemal'e yer verilmesi gerektiği görülüyor.

Kemalist kuyumcular, Reşat Altını'nın taklidinin piyasada bol miktarda dolaştığını, yeni kararla devletin de bir anlamda taklitçi konumuna düşürüldüğünü de iddia ederek bu çalışmaya karşı olduklarını belirtiyorlar. 

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum