1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rektörden 'Cemaatçi' İddialarına Yanıt
Rektörden 'Cemaatçi' İddialarına Yanıt

Rektörden 'Cemaatçi' İddialarına Yanıt

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, AKP Milletvekili İçten'in ortaya attığı yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını yargıya taşıyacaklarını söyledi. Paralel yapılanma için ise "Her yerde ne kadar varsa, bizde de o kadar var" dedi.

14 Nisan 2014 Pazartesi 15:49A+A-

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in iddialarına yanıt vermek için yardımcılarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. İddiaların üniversiteyi karalamaya yönelik olduğunu savunan Saraç, “Geldiğim günden beri ne kendime, ne de bir gruba yönelik mefaat gayreti içinde olmadım. Bu nedenle birçok kesimle kırgınlıklar yaşadım. Ama biz şunu söyledik; kanun ne söylerse biz onu yapacağız. Gerek mali konularda, gerek eleman alımında yaptığımız hep bu oldu. Bizden önceki dönemlerde yanlışlıklar olmuş olabilir ama bizim dönemimizde asla olmaz” dedi. Saraç, iddiaların başörtüsü takmaya başladığı dönemde ortaya atılmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

'Her yerde ne kadar varsa'

Rektör Saraç, İçten’in, üniversitede paralel yapılanma olduğu iddialarıyla ilgili olaraksa ”Üniversitede böyle bir şey asla ve asla sözkonusu değil ve olamaz. Türkiye’de 17 Aralık’a kadar zikredilen gruplar her yerde homojen olarak mevcuttu. Başbakanın partisi içerisinde, her yerde bunlar vardı. Her yerde ne kadar varsa, burada da o kadar var. Bunu burada özel bir şey varmış gibi gösteriyor” diye konuştu.

"İddia sahibi iddiasını ispatlamak zorundadır" diyen Saraç, İçten’i elindeki bilgi ve belgeleri ilgili mercilere teslim etmeye çağırdı. Ayrıca AK Partili vekil hakkında tazminat davası açacaklarını söyledi.

Saraç'a göre asılsız iddiaların nedeni rektörlük seçimlerinde İçten'in desteklediği adayın seçilmemesi. Rektör Saraç, “Seçimi orada bırakmıyorlar, hâlâ 'Bizim desteklediğimiz aday niye seçilmedi?' derdindeler. Kişisel hırslarını karalama tarzında yansıtmaları ibret verici bir tablodur” diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, geçen hafta, Saraç'ın 'paralel yapıya' hizmet ettiğini öne sürerek, yolsuzluk, hırsızlık ve dini cemaatlere ilişkin iddiaları içeren 65 maddelik açıklama yapmıştı. AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın ise İçten’in açıklamalarının şahsi düşünceleri olduğunu belirtmişti.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT