1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rejim Kan Kaybediyor
Rejim Kan Kaybediyor

Rejim Kan Kaybediyor

Suriye’de muhalifler Halep kentinin doğu kısmında rejim güçleri ile yaşanan çatışmada onlarca askerin öldürüldüğünü duyurdu. Kalamun bölgesinde de yaklaşık iki hafta önce başlayan çatışmalar devam ediyor.

26 Şubat 2014 Çarşamba 13:59A+A-

Muhalif kaynakların aktardığına göre rejim güçleri Halep’te yaşanan çatışmalarda büyük kayıplar veriyor. Kentin doğusundaki Azize kasabasında bulunan rejime bağlı karakola düzenlenen saldırıda 33 askerin öldürüldüğü ifade edildi.

Suriye Mubaşir haber ajansına göre Halep Uluslararası Havaalanı çevresinde konuşlanan muhaliflerin bölgesine sızmaya çalışan 15 rejim askeri de öldürüldü. Havaalanı yaklaşık dört aydır muhaliflerin kuşatması altında bulunuyor. Havaalanının bazı binaları ve depoları rejim tarafından karargâh ve silah ile gıda ikmali için kullanılıyor.

Muhalifler ayrıca rejimin elinde bulunan Halep Cezaevi'nde bulunan 20 tutuklunun açlıktan öldüğünü duyurdu.

Varil bombalı saldırılar

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi son üç haftada rejimin 700 civarında varil bombalı saldırı düzenlediğini duyurdu. Gözlemevi, saldırıların büyük kısmının Halep kenti ve çevresine yapıldığını, 1000 civarında sivilin bu saldırılarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yapılan açıklamada Şam’ın Kalamun bölgesinde rejim güçleri ve onlara destek veren Hizbullah üyelerine yönelik saldırı düzenlendiği belirtildi. Yaşanan çatışmalarda aralarında Hizbullah üyelerinin de bulunduğu 15’ten fazla kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

Yebrud kuşatma altında

Suriye Ulusal Konseyi (SUK), ÖSO’nun Yebrud bölgesi ve çevresinde rejimin kontrolünde bulunan birçok askeri noktayı ele geçirdiğini açıkladı. Bunun üzerine rejime bağlı savaş uçakları aralarında Dareyya, Zemelka, Arbin ve Şam’ın doğu Guta bölgesinin bulunduğu birçok yeri bombaladı.

Rejimin Yebrud’u muhaliflerden geri almak için başlattığı saldırı da 14 gündür devam ediyor. Saldırıya Hizbullah üyeleri ile İran ve Irak’tan gelen Şii gruplar da destek veriyor. Muhaliflerin aktardığına göre çatışmalar nedeniyle kentte yaşayan halkın yüzde 85’i Lübnan-Suriye sınırına yığılmış durumda.

Suriye’nin diğer bölgelerinde de çatışmalar devam ediyor. Rejime bağlı savaş uçakları sabah saatlerinde Humus kentinin Zehra mahallesi'i bombaladı.Telbise kasabasına yönelik bombalamada aralarında üç çocuğunda bulunduğu çok sayıda sivil öldü. Humus kenti yaklaşık iki yıldır rejim tarafından kuşatma altında tutuluyor.

 

HABERE YORUM KAT