1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Referandumu Boykot Gösterilerinde Şehitlerimiz Var (VİDEO)
Referandumu Boykot Gösterilerinde Şehitlerimiz Var (VİDEO)

Referandumu Boykot Gösterilerinde Şehitlerimiz Var (VİDEO)

Mısır'da bugün yapılan anayasa referandumunu boykot gösterilerine müdahalelerde şu ana kadar 8 kişinin şehit olduğu ve 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

14 Ocak 2014 Salı 19:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işleminin ardından darbe karşıtları da ülke genelinde gösteriler düzenledi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği eylemlerde şehit düşenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi.

AA'da yer alan habere göre Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde şimdiye kadar 8 kişinin öldüğü ve 21 kişinin yaralandığı bildirildi. Açıklamada ölenlerden 2'sinin "herhangi bir müdahale olmaksızın" (!) hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mısır'da sabah saatlerinde referandum için oy kullanma işlemi başlarken, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak’ın ülke çapında boykot gösterileri yapılması çağrısı sonucunda başkent Kahire ve İskenderiye başta olmak üzere birçok kentte gösteriler yapıldı.

Darbe Karşıtı Ulusal İttifak yetkilileri, gösterilere eğitimli birliklerle sert bir şekilde müdahale eden güvenlik güçlerinin zaman zaman gerçek mermi kullandığını, olaylarda "bölge halkı" adı altında "Baltacı" denilen suç gruplarının da eylemcilere saldırdığını belirtti.

Şehit edilen kardeşlerimiz "Eş-Şehid Habibullah", "Yesqut Yesqut Hukmul Askar" sloganlarıyla omuzlarda taşınıyor:

misir-sehit.jpg

HABERE YORUM KAT