1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ramazan'ı PKK'nın Enkaz Haline Getirdiği Evlerinde Geçirecekler
Ramazan'ı PKK'nın Enkaz Haline Getirdiği Evlerinde Geçirecekler

Ramazan'ı PKK'nın Enkaz Haline Getirdiği Evlerinde Geçirecekler

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından geri dönen ailelerden bazıları, Ramazan'ı enkaz halindeki evlerinde geçirecekler.

06 Haziran 2016 Pazartesi 12:26A+A-

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Yasağın ardından ilçeye dönen birçok vatandaş, evinin enkazı ile karşılaştı. Birçok aile, evi yıkıldığı için tekrar çevre il ve ilçelere göç ederken, bazı vatandaşlar da gidecek yerleri olmadığını söyleyerek yıkıntıların arasına yerleşmeye başladı.

"Benim ve bütün yakınlarımın evleri yıkılmış"

Cumhuriyet Mahallesi’nde yıkık evinde kalma kararı alan Cahit Tüner isimli vatandaş, "Gidecek yerimiz olmadığı için yıkılan evimizin rutubetli bodrumunda kalmak zorundayız. Bu etraftaki evlerden de biri ağabeyimin, biri de amcamın evi. Tüm yakınlarımızın evleri yıkılmış durumda. Gidecek bir yerimiz yok. Nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Bu evleri zar zor yapmıştık. Şimdi bu halde. Şu anda halimiz perişan. Ramazan ayında burada kalacağız. Başka gidecek yerimiz yok. Burası babamın toprağı, dedemin toprağı bu saatten sonra başka bir yere gidemem" dedi.

"Bizlere ya çadır ya da konteyner verilsin"

Kaldığı bodrumda yere serdiği yatağında uyumaya çalışan Mehmet Tüner isimli vatandaş ise, "Kalacak yerimiz yok. Kimimiz sağlam kalan tek odasında, kimimiz böyle bodrum veya depolara sığınmış durumda. Ben burada uyuyorum. Çaresiziz" diye konuştu.

Ayşe Tüner ise, taş ocakta ısıttığı suyu göstererek, "Bu suyu banyo için ısıtıyorum. Şu anda burada elektrik yok. Ateş yakıp su ısıtıyoruz, eski zamanlardaki gibi. Bu suyu da çocuklarımın banyosu için ısıtıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaldıkları bodrumu gösteren Tüner, yetkililerden barınma sorunu yaşayan ailelere çadır veya konteyner yardımında bulunmalarını istedi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum