1. YAZARLAR

  2. Ahmet Varol

  3. Ramazan’da Azgınlaşan Şeytanlar
Ahmet Varol

Ahmet Varol

Yazarın Tüm Yazıları >

Ramazan’da Azgınlaşan Şeytanlar

10 Haziran 2016 Cuma 12:41A+A-

İnsanların şeytanları ve insanî değerlerden tamamen soyutlanan canavarlar ne yazık ki mübarek Ramazan ayında daha da azgınlaşıyorlar. Muhtemelen onlar Ramazan’da bağlandıkları haber verilen cin şeytanlarının boş bıraktığı alanı da doldurmaya çalışıyorlar.

Görünmeyen şeytanların doğrudan saldırma özellikleri olmadığından sadece insanın kalbine vesvese vererek onu azdırmaya, yoldan çıkarmaya çalışıyorlar. Ancak beşerî şeytanların aynı zamanda saldırma, sataşma, vahşet icra edebilme özellikleri de var. O yüzden şeytanlaşan insanların azgınlaşması diğerlerinin azgınlaşmasından çok daha korkunç ve tehlikeli oluyor. Zaten “ben olsaydım Ramazan’da saldırırdım” tarzı sözleri bu tür şeytanların Ramazan’da ne derece tehlikeli olduğunu ortaya koyması açısından dikkat çekicidir.

Ramazan’da azgınlaşan şeytanlar, başta Allah’a kulluk görevlerini yerine getirmek isteyen mü’minlerden, onların imanlarının gereğini yerine getirme çabalarından rahatsız oluyorlar. O yüzden bu çabalarının önüne geçebilmek ve huzur içinde bir Ramazan geçirmelerini engellemek için bütün güçlerini kullanıyorlar.

Ramazan’da azgınlaşan şeytanların Suriye ve Irak’ta da birer savaşlarının olduğu biliniyor Irak’ta özellikle Felluce merkezli olarak yürütülen savaştan ve oradaki şeytanların ne derece azgınlaştıklarından bundan önceki yazımızda söz etmiştik. Bugünkü yazımızda da Suriye’deki savaşlarında iyice azdıklarını, insanlık namına her şeylerini yitirdiklerini, korkunç bir savaş verdiklerini hatırlatmak istiyorum.

Suriye’de özellikle Halep merkezli savaşlarını daha da şiddetlendirerek sürdürüyorlar. Fakat savaş sadece Haleb’e ve kırsal bölgelerine münhasır değil. Hama, Humus ve İdlib başta olmak üzere direniş güçlerinin kontrolünde olan diğer bölgelere yönelik de korkunç saldırılar, vahşi katliamlar gerçekleştiriliyor.

Saldırılarda özellikle insani yardım faaliyeti yürüten kurumlar ve merkezler hedef alınıyor. Bilhassa aç ve ihtiyaçlı insanlara ekmek yetiştirmeye çalışan seyyar fırınların yerlerini tespit ettiklerinde hiç kaçırmamaya, hemen vurmaya çalışıyorlar.

Bilindiği üzere Ramazan’da Müslümanlar sadece oruç tutmakla kalmıyor, aynı zamanda ihtiyaç içindeki insanlara yardım ellerini uzatmaya çalışıyorlar. O yüzden bu mübarek ayda insanî yardımların miktarları artıyor. Fakat bu ayda azgınlaşan şeytanlar ve canavarlar insanî yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına ve onların hiç olmazsa mübarek Ramazan’da bir nefes almalarına fırsat vermek istemiyorlar.

Ancak vahşi canavarların ve beşer şeytanlarının tüm azgınlıklarına rağmen yine de Ramazan’da iyiliklerimizi artırmalı, zorluk içindeki kardeşlerimize el uzatmak için her yolu denemeliyiz.

Beşer şeytanlarının ve canavarların azgınlaşmaları Suriye’de yeni göç dalgalarına neden oldu. Bazıları oldukları yerlerde kalmayı, ölümü göze alma pahasına da olsa bulundukları yerleri terk etmemeyi tercih etseler de birçokları buna tahammül edemiyor ve saldırıya maruz kalan alanların dışına çıkmaya çalışıyorlar. O yüzden Suriye tarafından da Türkiye sınırlarına dayanan ve iltica talebinde bulunan on binlerce aile var. Bu insanların bazıları içeri alınsa da büyük çoğunluğu Suriye tarafındaki mülteci kamplarında bekletiliyorlar. Bu insanlar da mülteci kamplarında oldukça zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Dolayısıyla mübarek Ramazan’da iyilik ve yardımlarımızı artırmamız, bu insanlar açısından da büyük önem taşıyor. Onlara yardımları ulaştıran insanî yardım kuruluşlarının çalışmalarına destek verilmesi, zor durumdaki mültecilerin rahat nefes almalarına katkıda bulunulması gerekir.

Bilindiği üzere Suriye’de katil Beşşar’ın saltanatını sürdürmesi için destek veren işgalciler saldırılarında tüm uluslararası anlaşmalarda kullanımı yasaklanmış bombaları da kullanıyorlar. Rus işgal güçlerinin son dönemde gerçekleştirdikleri saldırılarda misket bombalarını kullandıkları muhtelif raporlarda dile getirildi. Fakat başta BM olmak üzere bu tür bombaların kullanımını engelleme görevini yüklenmiş uluslararası kurumlar tüm bilgilere, haberlere ve raporlara bigane kalmayı tercih ediyor.

Mübarek Ramazan’da azgınlaşan şeytanların arasında siyonist katiller de var. Onların azgınlıklarından da inşallah müteakip yazımızda söz edeceğiz.

Yeni Akit

YAZIYA YORUM KAT