1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rahat olun! İşgal yok "askeri harekât" var!
Rahat olun! İşgal yok "askeri harekât" var!

Rahat olun! İşgal yok "askeri harekât" var!

Cumhuriyet, Rusya’nın adımlarını işgal olarak tanımlamadı!

24 Şubat 2022 Perşembe 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi Türkiye medyasında oldukça enteresan bir şekilde yankı buldu. Yerli milli medyadan İran destekçisine sol-sosyalistinden Kemalist’ine kadar herkes Putin sevdasında bir araya geldi!

Haksöz’de iktidara yakın medyanın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi hakkındaki haberleri inceleme konusu yapılmıştı.

Sol-Kemalist yayın organlarının durumu da aynı şekilde içler acısı. Ukrayna’yı bölüşmek için uydurma devletçikleri tanıma kararı aldıktan sonra işgal girişimini açık açık başlatan Rusya’nın askeri adımları Cumhuriyet tarafından basitçe “harekât” olarak tanımladı!

“Putin, Ukrayna'ya harekatı böyle duyurdu” başlıklı haberinde Cumhuriyet, Putin’in “Ukrayna topraklarını işgal etme planları olmadığını vurguladığını ve kimseye zorla bir şey dayatmayacaklarını” ifade ettiğini de aktarıyor. Putin de zaten sözünün eri olmakla tanının bir siyasetçidir!

Cumhuriyet’in bu "naifliği" Rusya’nın işgal planlarına meşru zemin bulmak isteyen medyanın trajik halini de gözler önüne seriyor. Rusya'nın askeri harekâtları dünyaya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemişken Ukrayna'daki gelişmeleri tahfif etmek vicdanını yutkunan kimselere yakışır!

Suriye’yi yerle bir eden Rusya, Müslüman toprağı olan Kırım’ı ilhak ettikten sonra işgalini genişletme amacıyla her şeyi yapabiliyor. Buna karşı gösterilen duruş ise Rusya’ya şartlanmış zihinlerin acımasızlığını ve körlüğünü gösteriyor!

1-237.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum