1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Radyo kanalında sapkınca ve ırk temelli nefret söyleminde bulundular
Radyo kanalında sapkınca ve ırk temelli nefret söyleminde bulundular

Radyo kanalında sapkınca ve ırk temelli nefret söyleminde bulundular

Radyo kanalı Ege'de ‘Son Ses’ adlı yayınında Murat Karakaş, “Ukrayna’dan bize bayan mülteci gelse evimizde ağırlarız seve seve. Hep Afganistan’dan geliyor." dedi. Gelen tepkilerin ardından ikili özür dilerken dahi başkalarını suçladılar.

07 Ağustos 2021 Cumartesi 12:18A+A-

HAKSÖZ HABER

Rıdvan Karapehlivan ile birlikte program yapan Murat Karakaş, sarf ettiği sapıkça ve aşağılayıcı söylemleri nedeniyle tepki topladı.

Nefret söyleminde bulunan Karakaş’a tepkiler cinsiyet temelli olarak yöneltilirken Afgan erkeklerin aşağılanmasına sessiz kalındı.

Afgan mülteciler yerine Ukraynalı mültecilerin Türkiye'ye gelmesini arzu eden Karakaş, “Mülteciler öyledir. Aslında Ukrayna’dan bayan mülteciler gelse o zaman hepimiz evimizde konuk ederiz aslında. Gidiyor Afganistan sakallı sakallı leş gibi… Ukrayna’dan böyle, ne derler… Neyse tanımı burada kullanmayayım, bayan mülteciler gelse daha güzel olmaz mı?” ifadelerini kullandı.

Tepkilerin ardından özür mahiyetinde sözler sarf eden ancak tam olarak özür beyanında bulunmayan Karakaş sosyal medya hesabı üzerinden özür diledi.

Gelen tepkiler neticesinde Independent Türkçe’ye konuşan Karakaş özür beyanında bulundu: "Kadın hakları, çocuk hakları ile ilgili programlar yapan, 20 yılı aşkın gazetecilik faaliyeti yürüten birisiyim. Böyle bir insan değilim. Bazı fırsatçılar bunu linç kampanyasına dönüştürdü. Biz bunların nereden beslendiğini biliyoruz. Yayına çıkaramadığımız uç kesimler haberi servis ederek bunun yayılmasına sebep oldu. Ama bu söylediğim haklı olduğunu göstermez.

Ayrıca Twitter hesabı üzerinden de paylaşım yapan Karakaş, "31 Temmuz 2021 tarihinde yaptığımız yayında Ukraynalı kadınlar ve mülteciler için sarf ettiğimiz sözler maksadını aşan ifadeler olmuştur. Bu sözleri düzeltir, şahsım Kurat Karakaş ve gazeteci arkadaşım Rıdvan Karapehlivan olarak tüm kamuoyundan özür dileriz." dedi.

Türkiye’de ırkçılık ve nefret söylemi sapkın düşünce ve söylemler ile bir arada sunulmaya başlanırken Türkiye’de ırkçılık ve nefret söyleminin olmadığının iddia edilmesi sıra dışı bir durum olmaya başladı.

Her geçen gün siyasi liderlerin ırkçılık ve nefret temelli söylemlerde bulunarak kamuoyu oluşturmaya çalıştığı süreçte siyasetten medyaya hatta komşuluklarda dahi nefret temelli söylemlere daha sık rastlanır oldu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum