1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD/PKK Militanları ENKS Başkanı İbrahim Bıro'yu Kaçırdı
PYD/PKK Militanları ENKS Başkanı İbrahim Bıro'yu Kaçırdı

PYD/PKK Militanları ENKS Başkanı İbrahim Bıro'yu Kaçırdı

Suriye Kürt Ulusal Meclisi Başkanı İbrahim Bıro, PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından kaçırıldı. Bıro'nun Kamışlı'da silahlı militanlar tarafından zorla bir araca bindirilerek götürüldüğünü belirtti.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 22:00A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

Suriye Kürt Ulusal Meclisi Başkanı (ENKS) İbrahim Bıro ve Dış ilişkiler Sorumlusu Suriye'nin Kamışlı şehrinde, PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

ENKS yetkililerinden alınan bilgiye göre Bıro, silahlı PYD militanları tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden zorla bir araca bindirildi. Olayın Kamışlı merkezindeki çarşıda gerçekleştiği bildirildi.

Daha çok IKYB lideri Barzani yönetimine yakın bir politika izleyen ENKS'nin, sayıca terör örgütü PYD'den daha çok olduğu ancak uluslararası yardımlardan mahrum kaldığı için bu örgütün bir etkisinin olmadığı yorumları yapılıyor.

PYD daha önce de çok sayıda Suriyeli muhalif Kürdü öldürmüş veya hapse atmıştı. Ülkenin Kürt bölgelerinde son günlerde muhalif yapılara yönelik baskının dozunun arttığı gözleniyor.

Geçtiğimiz perşembe günü de, Bıro'nun kaçırıldığı Kamışlı'da PYD yanlısı onlarca kişi, Esed rejimi ve PYD muhalifi siyasi partiler olan KDP-S ve Suriye Kürt Birlik Partisi binalarına saldırmıştı

ENKS çatısı altındaki Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) Başkanlık Üyesi Nuri Bırimo, "Suriye'nin Hasake iline bağlı Kamışlo kentinde yapılan bir konferans sonrası İbrahim Bıro ve beraberindeki S-KDP üyesi Süleyman Oso, PYD'nin asayiş güçleri tarafından kaçırıldı." dedi.

Bıro'nun PYD tarafından kaçırılma sebebine ilişkin Bırimo, "PYD'ye bağlı çeteler o bölgede bizim siyasi faaliyetlerde bulunmamızı engelleyip, parti binalarımızı kapatıyorlar. Bize karşı tüm saygısızlığı yapıyorlar. Kamışlo kentindeki S-KDP parti binası bile kapattılar." diye konuştu.

PYD'nin ENKS'yi kendisine tehlike gördüğünü belirten Bırimo, "ENKS olarak onlarla beraber hareket etmediğimiz için bize baskı uyguluyorlar. Esed Rejimi, İran, PYD ve Kandil'in kanadı altına girmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT