1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD'nin Mağdur Ettiği Hayatlar
PYD'nin Mağdur Ettiği Hayatlar

PYD'nin Mağdur Ettiği Hayatlar

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD'den temizlenen Cerablus, PYD zulmünden kaçan Şuyuhlu Suriyelilerin de sığınağı oldu. Cerablus'a sığınan Safiye Abbas, 'Köyümde tek duvar da kalsa memleketimi istiyorum' dedi.

31 Ekim 2016 Pazartesi 13:11A+A-

Hayatın normal seyrine dönmesi için bir çok alanda Türkiye'nin yardım elini eksik etmediği Cerablus, Suriye'nin birçok bölgesinden olduğu gibi Şuyuh kasabasından da misafirleri konuk ediyor.

Fırat'ın doğusunda bulunan ve PYD'nin kontrolünden bulunan Şuyuh'tan kaçıp Cerablus'a gelen Suriyeliler, IŞİD tarafından tahrip edilen mezarlığın çevresinde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda hayata tutunuyor.

Evleri PYD mensupları tarafından yakılıp yıkılan, mallarına el konulan Şuyuhlular, bir an önce evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor.

"Köyümde tek bir duvar bile sağlam kalsa, memleketime gitmeyi istiyorum"

Cerablus'a sığınan Şuyuh halkından 80 yaşındaki Safiye Abbas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü köyünden PYD yüzünden göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

PYD'li militanların hakaretlerine maruz kaldığını anlatan Abbas, tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını, PYD güçlerinin mallarını teker teker alıp el koyduğunu dile getirdi. Bazı ev eşyalarını alan PYD'lilerin bunları Kobani çevresindeki örgüt mensuplarına götürdüğünü ifade eden Abbas, "Artık dayanacak gücümüz kalmamıştı. Bölgede Kürt olmayan herkese eziyet ediyorlardı. O yüzden ayrılmak zorunda kaldık. Cerablus'un temizlendiğini duyunca buraya göç ettik. Durumumuz çok iyi değil ama en azından canımız güvende. Bunların PKK'dan farkı yok. Bizi o bölgede istemiyorlar çünkü biz Arap'ız, Kürt değiliz." dedi.

Çadır kurdukları tepeden köylerini görebildiğini belirten Abbas, şöyle konuştu:

"Köyümüz çok güzeldi. Her şeyimiz vardı ve kendi halimizde yaşıyorduk. Şimdi böyle uzaktan bakabiliyorum. Köyüme döneceğim günün hayalini kuruyorum. Köyümde tek bir duvar bile sağlam kalsa, memleketime gitmeyi istiyorum. İnşallah Türkiye Fırat'ın doğusunu da temizleyecek ve bizlere de huzur getirecek."

AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum