1. HABERLER

  2. HABER

  3. "PYD, Esed Rejiminin Elinde Kullanıma Hazır Bir Sopa Gibi"
"PYD, Esed Rejiminin Elinde Kullanıma Hazır Bir Sopa Gibi"

"PYD, Esed Rejiminin Elinde Kullanıma Hazır Bir Sopa Gibi"

Suriyeli Kürt şair ve yazar Jan Dost, Beşşar Esed rejiminin, PYD sayesinde Kürt bölgesini kontrol ettiğini ve ona karşı bir hareketin çıkmasına engel olduğunu belirtti.

08 Ocak 2016 Cuma 13:08A+A-

Dost, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye devriminin, “insan hakları”nı ezen bir sisteme, diktatöre, tek ses ve renkliliğe karşı olduğunu söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde eğitilen Rojavalı Peşmergelerin bölgeye geçmesine Esed rejimi adına PYD'nin engel olduğunu dile getiren Dost, sözlerini şöyle sürdürdü:

“PYD, Rojavalı Peşmergelerin Rojava'ya geçmesini istemiyor. Aslında Esed rejimi istemiyor. PYD, rejimin isteğini icra ediyor. Rejim, PYD'ye bağlı YPG haricinde başka bir Kürt silahlı grubuna güvenmiyor. Rojavalı Peşmergeler gelirse Kürtlerin yararına savaşan bir amaç doğrultusunda hareket edeceklerini iyi biliyor. Bunun için gelmelerini PYD eliyle engelliyor. PYD, rejimin elinde kullanıma hazır bir sopa gibi. Beşşar Esed rejimi, PYD sayesinde Kürt bölgesini kontrol ediyor ve ona karşı bir hareketin çıkmasına da engel oluyor. PYD'nin görevi buydu. PYD, bir Kürt bölgesinin kurulmasını istemiyor, zaten rejim de istemiyor ve buna izin de vermiyor. Görünürde Kürt bölgesinin Suriye'den ayrıldığı sanılıyor, Türkiye de buna karşı çıkıyor, oysa öyle bir durum yok. PYD, Esed rejiminin verdiği para ve silah sayesinde ayakta ki Esed, The Guardian gazetesinin çıkardığı The Observer ekine verdiği röportajda bunu kendisi söyledi.”.

AA

HABERE YORUM KAT