1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD: Batının 10 Yılda Yaptığını, Biz 1 Yılda Yaptık
PYD: Batının 10 Yılda Yaptığını, Biz 1 Yılda Yaptık

PYD: Batının 10 Yılda Yaptığını, Biz 1 Yılda Yaptık

Salih Müslim: Batının 10 yılda el-Kaide’ye vuramadığı darbeyi 1 yılda vurduk!

28 Ekim 2013 Pazartesi 20:34A+A-

Almanya’nın Berlin şehrinde Roza Lüksemburg Vakfı’nın düzenlediği panelde konuşan PYD lideri Salih Müslim, Suriye Kürdistanındaki direnişçi-PYD çatışmasını idealize ederek ABD ve Batının 10 yılda el-Kaide’ye vuramadığı darbeyi kendilerinin 1 yıllık zaman zarfı içerisinde vurmayı başardıklarını belirterek övündü.

Panelde Suriye Kürdistanında çeşitli aralıklarda dozajı artan direnişçilerle YPG arasındaki çatışmayı da değerlendiren Müslim’in konuyla ilgili sarf ettiği sözler PYD/PKK tarafından çatışmanın istenmeyen bir durum olduğu iddiasını da, bu hususta yer yer dökülen timsah gözyaşlarının da ne kadar anlamsız olduğunu bir kez daha ortaya koydu. PYD lideri, YPG ile çatışan ve bununla beraber çatışmayı isteyen taraf olmadığını belirtmek üzere iyi niyet göstergesi olarak şartlar oluştuğunda her fırsatta ateşkese yanaşmaktan geri durmayan direniş unsurlarını el-Kaide ve “çeteler”e indirgemekten geri kalmadı. Ek olarak da her fırsatta diplomatik zeminlerde YPG’nin kendilerine bağlı olmadığı yalanını ifşa edercesine YPG’nin direnişçiler karşısındaki sözde kazanımlarını sahiplenerek ABD-Batı ittifakının 10 yılda baş edemediği “el-Kaide”ye 1 yıllık zaman zarfı içerisinde darbe vurduklarını  iddia etti.

Müslim’in bizzat örgütün resmi haber ajansı hüviyetine sahip olan ANF’deki konuyla ilgili haber metninde yer alan sözleri aynen şöyle:

“Şimdi de cihat için savaştığını iddia eden çetelerle savaşıyoruz… Bunlar Kürtlerin dinsiz ve kâfir olduğunu iddia ediyorlar. ABD ve Batılı güçlerin ancak 10 yılda Afganistan’da el-Kaide’ye vurabildiği darbenin daha fazlasını biz yalnızca 1 yıllık zaman zarfında bunlara vurduk!”

Islah Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum