1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Putin'in beyin takımı teker teker öldürülüyor
Putin'in beyin takımı teker teker öldürülüyor

Putin'in beyin takımı teker teker öldürülüyor

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar şiddetlenirken Rusya bir yarbayını daha kaybetti ve bu yalnızca ilk 4 ayda ölen 57. albay veya yarbay oldu.

02 Temmuz 2022 Cumartesi 15:17A+A-

Ukrayna'yı işgali girişiminde istediğini elde edemeyen ve askeri bakımdan her geçen gün tükenen Rusya, ordudaki beyin takımında da büyük kayıplar yaşıyor. Rusya savaşın başından beri 57 albay veya yarbay kaybetti. Moskova'nın son Subayı ise Ukrayna'nın doğusunda şiddetin yoğunlaştığı bölgede öldürüldü.

40 yaşındaki Yarbay Pavel Kislyakov, perşembe günü Moskova bölgesindeki memleketinde tam teşekküllü askeri törenle gömüldü. Independent Türkçe'nin aktardığına göre Rus paraşütçülerden oluşan prestijli bir birliğin komutanı olan Kislyakov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in askerlerine Ukrayna'da 'özel bir askeri operasyon' başlatmalarını emretmesinden bu yana öldürdüğü bilinen 57. albay veya yarbay.

Rus ordusunda kurmay başkan yardımcısı

Haberlere göre Kislyakov, Rus ordusunda kurmay başkanı yardımcısı ve 11. Hava İndirme Tugayı'nın harekat dairesinin başkanı olarak görev yapıyordu. Ukraynalı bir asker, Kislyakov'un ölümünü yorumlarken şunları söyledi: “Yarbay Pavel Kislyakov sohbeti terk etti. Resmi olarak nazilikten ve askerlikten arındırıldı. Şan olsun ülkemize. Yarbayın Ukrayna'da nerede öldürüldüğüne dair ayrıntı verilmedi ama ölümü, Rusya'nın yaşadığı korkunç üst düzey subay kayıplarının altını çiziyor.

Doğrudan Putin'e rapor veriyordu

Bu ay Rusya, çatışmalarda bir diğer kıdemli albayı Sergei Postnov'u kaybetti. Postnov doğrudan Vladimir Putin'e rapor veren Rusya Ulusal Muhafızları'ndaki bir askeri propaganda birliğinin üyesiydi. Postnov, Kiev yakınlarındaki Rus güçleriyle birlikte Harkov'da ve daha yakın zamanda Luhansk bölgesinde aktif görev yapmıştı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na göre, Rusya istilanın başından bu yana yaklaşık 35 bin 600 personelini kaybetti. Yarbay Pavel Kislyakov savaşta öldüğü bilinen 57. albay veya yarbaydı, aynı zamanda Ukrayna'da en az 12 generalin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Devlete ait Rossiya 1 kanalı muhabirinin, Donbas bölgesindeki bir Ukrayna yerleşimine yapılan saldırıyı yönetirken öldürüldüğünü söylediği Tümgeneral Roman Kutuzov, bu ay teyit edilen son general kaybı oldu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum