1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Putin: “Avrupa'daki Tüm Siyasî Güçlerle İlişkilerimizi Sürdürüyoruz”
Putin: “Avrupa'daki Tüm Siyasî Güçlerle İlişkilerimizi Sürdürüyoruz”

Putin: “Avrupa'daki Tüm Siyasî Güçlerle İlişkilerimizi Sürdürüyoruz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enerji konusunda Avrupa’yla işbirliğine hazır olduklarını ve doğalgaz sevkiyatı dâhil hiçbir projeye kapıları kapatmadıklarını söyledi.

17 Haziran 2016 Cuma 23:16A+A-

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hem Kuzey Akım-2 hem de güney yönündeki çalışmaları sürdürme olasılığını ele aldıklarını belirterek, “Aslında hiçbir konu kapanmış sayılmaz. Biz Rusya olarak bu işbirliğine hazırız. İtalya dâhil Avrupalı partnerlerimizin de buna böyle yaklaşmasını bekliyoruz.” dedi.

“İtalya ile Ekonomik İşbirliği”

İtalya ve Rusya’nın Saint Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda 1.3 milyon Euro’luk anlaşma imzaladıklarını ifade eden Rusya Devlet Başkanı, iki ülkenin ekonomik işbirliği konusunda birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

“Karşı Tarafın Adım Atacağından Emin Olmamız Gerekir”

Rusya’nın yaptırımları kaldıran ilk taraf olmaya hazır olduğunu belirten Putin, “Aldatılmayacağımızdan emin olabilseydik bu tür adımları atmaya hazır olurduk. Rusya’nın bu tek taraflı eylemlerinin ardından karşı tarafın da adım atacağından emin olmamız gerekir. Bu adımlar, ünlü bir yazarın dediği gibi, bir adım ileri iki adım geri biçiminde olmamalı.” ifadelerini kullandı.

“Rusya, Güçlü Avrupa’dan Yana”

Rusya’nın “güçlü bir Avrupa”yla konuşmak istediğini belirten Putin, “Çünkü zayıf bir partnerle diyaloğa girme zahmetine değmez. Her zaman ona dışarıdan baskı yapacak birileri çıkar, tüm anlaşmalar ve ortak çalışma planları yıkılır.” diye konuştu, “güçlü partner”in ise buna izin vermeyeceğini kaydetti.

“Hem İktidarda Olanlarla Hem de Muhalefette...”

Rusya’nın Avrupa’da sâdece milliyetçi güçleri desteklediği yönündeki iddiaların “klişe” olarak niteleyen Putin, “Avrupalı arkadaşlarımıza 10 yıl önce söylemiştim ki, izledikleri politika kaçınılmaz olarak milliyetçi hareket ve partilerin popülaritesini artırır.” ifadelerini kullandı.

Avrupa’da mülteci akımının artmasıyla milliyetçi partilerin de gücünü arttırdığını belirten Rusya Devlet Başkanı, “Bunun çok ince insanî sorun olduğu ve savaştan kaçan insanların yardıma ihtiyacı olduğu açık. Ancak şu da açık ki, bu yardımı sunarken her bir ülke önce kendi vatandaşını düşünmeli.” dedi.

Rusya’nın bu konulara karışma niyetinde olmadığını kaydeden Putin, “Avrupa’da tüm siyasî güçlerle ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Hem iktidarda olanlarla hem de muhalefette.” diye konuştu.

Sputnik

HABERE YORUM KAT