1. YAZARLAR

  2. ABDULKADİR ŞEN

  3. Protestolar, Sivil Direniş ve Filistin’e Yardım Etmenin 14 Yolu
ABDULKADİR ŞEN

ABDULKADİR ŞEN

Yazarın Tüm Yazıları >

Protestolar, Sivil Direniş ve Filistin’e Yardım Etmenin 14 Yolu

18 Temmuz 2014 Cuma 12:00A+A-

Gazze saldırıları sırasında İslam âlemi bir kez daha Müslümanların muhtelif milletler değil, tek bir ümmet olduklarını gösterdi tüm dünyaya. Bu süreç içersinde birçok protesto gösterileri yapıldı dualar edildi ve yardımlar yapıldı Filistinli kardeşlerimiz için. Eylemler ve tepkiler devam ediyor. Lübnan’da Küresel Cihad Hareketine bağlı Abdullah Azzam Tugayları İsrail’e roket saldırıları düzenliyor. Sina’da yine aynı direnişçiler İsrail’e saldırıyor. Suriye’de Ahraruş Şam ve Nusra Cephesi “Gözlerimiz Aksa’ya bakıyor ve bu savaş bizim savaşımız” diyor. Gazze’de Hamas ve diğer direniş grupları sadece kendilerine ait olmayan bize de ait olan Filistin/imiz/i savunuyor bizim adımıza. Pakistan’dan Türkiye’ye, Endonezya’dan Malezya’ya dünyanın dört bir yanında düzenlenen bu protesto gösterileri düşmana (Düşman derken tabii ki 40’tan fazla Hıristiyan ülkenin ordularıyla İslam ülkelerini işgal eden haçlılardan ve İsrail’den bahsediyorum) İslam milletinin her an etraflarındaki kahrolası sahte sınırları kaldırıp Evrensel İslam Devletini kurma potansiyelini taşıdığını gösteriyor. Dünya üzerindeki direnişçi sayısı artık binler ya da on binlerle değil yüz binlerle ifade ediliyor. Bütün bunlar haçlılarda büyük bir korkuya sebep olurken tekrar ümmetin eski İzzetine kavuşması yönündeki umutları da artırıyor.

Avrupa Medeniyetinin, dini toptan reddeden tarihi ve siyaseti,  kiliseyi yönetici elit elinde bir oyuncağa çevirdi. Yaşadıkları acı tecrübeler halkı Hıristiyan inancından uzaklaştırdı. Pazardan pazara kiliseye uğrayan çok az yaşlı kaldı Batı’da. Batı’da Hıristiyancı bir gençlik yetişmiyor ancak İslam dünyasında ciddi bir genç kitle kendini İslamcı olarak tanımlıyor. İslam dünyasının dört bir yanında düzenlenen bu gösteri ve destek programlarına iştirak edenlerin yüzde doksanı gençler. İşte onları korkutan gerçek budur. Yapılan bu eylemler ve programlar, boykotlar ve ekonomik yardımlar kesinlikle azımsanmamalıdır. Nitekim direnen Filistin halkı bütün bunları çok anlamlı buluyor ve bu desteğin onlara büyük bir özgüven sağladığını her fırsatta dile getiriyor.  Ancak bütün bunların Filistin ve diğer işgal altındaki İslam beldeleri için yapabileceğimiz şeylerin çok azını oluşturuyor. İslami yükümlülüklerimiz, insani sorumluluklarımız ve aramızdaki akide bağı bize bunların çok üstünde bir sorumluluk yüklemektedir.

Ancak Filistin için düzenlenen eylemlerde göze çarpan önemli bir nokta sloganlar ve bunları oluşturan bilinçaltıdır. Mesela Allah’ım onları kahret! Allah’ım zalimleri zalimlerin eliyle yok et. Allah’ım birliklerini parçala. Gibi sloganlar. Bütün bunlar asıl sorumluluğumuzu hâşâ Allah’ın üzerine yıkma anlamına da gelebilir, gelmemelidir.

Oysa Allah onları sizin elinizle cezalandırmak ister….

Allah zalimleri bizim ellerimizle cezalandırmayı murad etmektedir. Eğer bize düşen mücadele işini Allah’a havale edersek bizim “Ey Musa sen ve kavmin gidin ve savaşın biz burada oturanlarız” diyen İsrailoğullarından ne farkımız kalır?  Kaldı ki İsrailoğullarını temsil eden İsrail dahil küfür cephesi bugün bu mantığı bıraktı ve kendi savaşlarını bedeller ödeyerek yürütüyorlar. Müslümanların bir kısmı ise kendi sorumluluklarını maalesef bir Yahudileşme temayülü ile Allaha yıkmaya çalışıyorlar. Unutmamamız gereken şey Allah’ın onları bizim ellerimizle cezalandırmayı murad ettiği gerçeği ve bu yönde yapılması gereken çabalardır.

Filistin’de ya da diasporadaki kardeşlerimiz İstanbul’un kalbinin onlar için yanıp tutuştuğunu gördüklerinde elbette büyük moral buluyorlar. Bu eylemlerde yetişen bir nesil var. Direnen, ümmetini ve inancını önemseyen, kalbi kardeşleri için atan bir nesil. Bu eylemler düşmanlarımıza bizim tek bir ümmet olduğumuzu ve Gazze’yi, Şam’ı Afganistan’ı esir alabilmeleri için İstanbul’u, Cakarta’yı, İslamabad’ı da almaları gerektiğini ümmetin kaderinin bir, sevincin bir, öfkesinin bir, düşmanının bir olduğunu öğretiyor ve bizim de bunun farkında olduğumuzu onlara bildiriyor. Ancak bizler bu savaşta birçok askerini ve sivilini kaybeden Amerika, İsrail ve İngiltere gibi zalim devletler kadar bile bedel ödemeden zafere nasıl erişiriz? Hele bizim davamız hak ve onların davası batıl iken bizim davamız uğruna bedel ödenmeye daha layık değil midir? Müslümanlar Filistin için bir şeyler yapmayı arzuluyorlarsa önce İsrail’in hamisi olan ABD ve İngiltere’ye karşı hâlihazırda Afganistan’da, Somali ve Yemen’de devam eden direnişi desteklemeleri gerekir. Şam’a destek olmaları gerekir. İşte bu sebeple Irak, Afganistan, Suriye ve Somali’de yapılan savaş aslında Filistin için yapılmaktadır.

Ümmetimizin her bir bireyi bu savaşta bir asker gibi davranmalıdır. Bizler ordu ümmetiz. Rızkımız kılıçlarımızın gölgesi altındadır. İzzet ve onur bize yazılmıştır. Başlarımız eğilmez, zillet bizden uzaktır.

Dostlarımızı ve Düşmanlarımızı Tanımalıyız

İnsanları zorluk zamanında tanırsınız. Dostlarınızı ve düşmanlarınızı bu zamanda seçersiniz. Bu durumda Suriye’de 500 bin Müslümanın katledilmesine destek olan, on binlerce gönüllü ve askeri seferber eden Irak, Afganistan, Lübnan ve İran Şiilerinin, türbe tapıcılarının neden İsrail’e karşı savaşmadığı sorusunu sormanın tam zamanıdır. Aynı zamanda Suriye’de her gün İsrail’in Filistin’de katlettiğinden çok daha fazla Müslümanı katleden bu canavarlar sürüsüne ses çıkarmayan yerli Şebbihaların son dönemde Filistinli kardeşlerimizin kanları ile pis ellerini yıkamaya çalıştıklarını görmekteyiz. Şii mitolojisinde kutsal addedilen türbelerde düzenledikleri ayinlerde ve ritüellerde Ehli Sünneti ötekileştirip Caferi gençleri Müslümanlara karşı seferber eden tapınak şövalyelerinin, Irak işgalinde şerefe dair neyi varsa işgalcilere az paha karşılığında satıp ABD ile savaşmama fetvası veren mollaların, ayetullahların son Musul olaylarında nasıl da Sünnilere karşı cihad fetvaları verdiklerini ve İsrail’e karşı bir çift söz etmediklerini ancak kalbi körleşmişler ya da onlarla aynı derekeye inmişler görmez. Bir kardeşimizin ifadesiyle Suriye’deki Müslüman ile Gazze’dekini ayıran ikiyüzlü olmaz şeref yoksunu olur. Soruyorum hala İran ve Hizbullah’ı direniş ekseni görenlere: Hangi gözlerle onlarda hakkı gördünüz?

Bu yazıyı zaten hüznün kalbimizi kuşattığı bu süreçte okuru daha da üzmek için kaleme almadım. Somut anlamlı bir katkı sunmak ve bu pratik adımları teşvik etmek için kaleme aldım. İsrail’e karşı ne yapmalıyız?

  1. 1- Protestolar ve eylemlere katılmak faydalı ve gereklidir. Bunlarla birlikte daha somut eylemleri unutmamalı ve bu protestoları kendimizi rahatlatıp kandırdığımız tiyatral sahnelere çevirmemeliyiz. Bunları tiyatroya çevirenlere de karşı durmalıyız.
  2.  
  3. 2- Hackerlar İsrail’e ve ona destek veren ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin resmi hesaplarına özellikle de zarar görmesi durumunda ticari kayba uğrayacakları sitelere saldırılar düzenlemelidir.
  4.  
  5. 3- Sadece hakkı ve hakikati söyleyen, bu konuda pazarlık yapmadığı bilinen haber portallarına destek olmalı, tercüme, tashih, makale desteği sunulmalıdır.
  6.  
  7. 4- Yabancı dil bilenler tercüme faaliyetleri yapıp hızlı haber akışına destek olmalı ve Sosyal Medya üzerinden kümülâtifte büyük etki bırakacak medya kampanyalarına destek olmalıdır.
  8.  
  9. 5- Şam direnişi desteklenmelidir.
  10.  
  11. 6- Afganistan ve diğer bölgelerde itidal ve ahlakına güvenilen hareketler desteklenmelidir. Zira Aksa’nın özgürlüğü Şam’ın, Kabil’in Kahire’nin özgürlüğüne bağlıdır.
  12.  
  13. 7- Şiir yazabilenler şiir yazmalı, makale yazabilenler makale yazmalı, savaşın günlük ve kronolojisini tutabilenler bunu yapmalı, aklına direnişe fayda sağlayacak fikirler gelenler bunu üretmeli ve paylaşmalıdır.
  14.  
  15. 8- Özellikle akademik çalışmalar yapan gençler ve yazarlar “Gazze’ye ve Ümmete nasıl destek olabiliriz” konusu üzerine toplantılar ve beyin fırtınaları yapılmalıdır.
  16.  
  17. 9- Yahudi malları güç yettiğince boykot edilmelidir.
  18.  
  19. 10- Bol bol dua edilmeli ve Allah’tan ümmete zafer ve cihad yollarını açması, uyanış nasip etmesi dilenmelidir.
  20.  
  21. 11- Herkes çevresindeki insanları sadece Gazze konusunda değil Ümmetimizin topyekûn varlığını hedef alan bir saldırıya uğradığı ve her bireye sorumluluklar düştüğü yönünde bilinçlendirmelidir. Bu gerçek bir 3. Dünya savaşı tam bir Haçlı-Siyonist saldırıdır.
  22.  
  23. 12- Akademik çalışmalar yapan kardeşlerimiz tezlerini İslam Ümmetinin karşı karşıya olduğu medyan okuyuş ve var oluşsal savaş üzerine seçmelidir.
  24. Şerefli direnişçi kardeşlerimizin geride bıraktığı aileleri/miz/e evlatları/mız/a sahip çıkılmalıdır.
  25.  
  26. 13- Maddi imkânı olanlar direniş bölgesinde kumanya kutularının yanı sıra silah kutularına destek olmalıdır.
  27.  
  28. 14- Filistin ve diğer bölgelerdeki kutlu cihadımızın meşruiyetini hedef alan saldırılara cevap verilmeli yerli şebbihalara, sahtekâr ve alçak Sol-Şii-Ulusalcı-Alevi-İsrail lobisine legal kanallar içinde cevap ve tepki verilmelidir.

2009 savaşında uyguladığım bir yöntemi hatırlatmak istiyorum. Madem kardeşlerimiz Gazze’de rahat uyuyamıyor ve korku içinde o zaman bizler de İsraillileri rahat uyutmayabiliriz. Özellikle de İngilizce bilenler İsrail’in mesela Tel Aviv, Kudüs ve özellikle Filistinlilerin füzelerinin menzilinde olan Sderot gibi kentlerini telefonla arayıp protesto ve tacizlerini iletebilirler. Ben bunu denedim ve çok başarılı olduğunu gördüm. Telefona çıkan uykudan yeni uyanmış İsraillilere onların Filistin’de işgalci olduklarını, dünyayı fitneye boğan çalışmaların odağı olduklarını ve devlet ve milletçe terörist olduklarını söyledim. Onlara bu ümmetin kendilerine tekrar Hayber’i yaşatacaklarını hatırlattım. Muhatapların gece yarısı aldığı bu tepki sonucu afalladığını, ürktüğünü gördüm. Türkiyeli Müslümanlar gecenin bir yarısı rastgele İsrail’e ait telefonları sadece çaldırmak suretiyle ya da bizzat konuşarak onları rahatsız edebilir, psikolojik savaşın bir parçası olabilirler. Eylemin adı: Onlar Filistin’i uyutmuyorlar; biz de onları uyutmayacağız.

İsrail’in telefon kodu 00 97 3 xxxxxxx ve x konulan yerlere herhangi bir numara girerseniz tamamı işgalci olan bu terörist halktan bir bireyle görüşebilirsiniz. Ayrıca bu gece İsrail’in gaz bombaları ile Filistin’e saldırdığını duyduktan sonra Filistin direnişinin daha etkili roketler kullanmasının zamanı geldiği kanaatindeyim. Bu savaşta roketlerin az Siyonist öldürmesi insanlık, demokrasi, liberalizm, vicdan ve merhamet adına üzüntü verici. Maalesef Türkiye’de İsraillilerin öldürülmesine üzülen alçak ve cani ruhlu canavarlar var. Kurda acımak masum kuzulara zulümdür. Daha fazla İsrailli ölmedikçe, onlar acıyı daha fazla tatmadıkça Filistin’e yaptıkları vahşet durmayacak. 

 

YAZIYA YORUM KAT

4 Yorum