1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Prens Selman: En Büyük Tehlike İran Değil, İhvan!
Prens Selman: En Büyük Tehlike İran Değil, İhvan!

Prens Selman: En Büyük Tehlike İran Değil, İhvan!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan Time dergisine verdiği röportajda, Ortadoğu’daki sorunların ardında İran olmasına rağmen en büyük tehlike Müslüman Kardeşler (İhvan) olduğunu söyledi.

06 Nisan 2018 Cuma 19:59A+A-

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan Time dergisine verdiği röportajda, Ortadoğu’daki sorunların ardında İran olmasına rağmen en büyük tehlike Müslüman Kardeşler (İhvan) olduğunu dile getirdi. Muhammed bin Selman ayrıca, Suudi Arabistan’ın bugüne kadar kapasitesinin sadece yüzde 10’unu kullandığını, henüz kullanmadığı yüzde 90’lık bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’ın, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde terörle mücadele alanında ABD ile birlikte çalıştığını ifade eden Veliaht Prens, Riyad ve Washington’un İran rejimi ve onun yarattığı tehlikeye dair fikir birliği içerisinde olduğunu, aralarındaki tek farkın İran rejimi ile başa çıkma yolu olduğunu dile getirdi.

Muhammed bin Selman, Tahran’ın ekonomi veya ordusunun, Suudi Arabistan’ın ekonomisi ve ordusuyla kıyaslanamayacağını bu yüzden de Ortadoğu’daki bütün sorunlarının arkasında duran İran’ın, Suudi Arabistan için büyük bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Terörist grup olarak sınıflandırdıkları İhvan’ı büyük tehdit olduğunu vurgulayan Veliaht Prens, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Ortadoğu’daki diğer birçok ülkenin onlara karşı iyi bir strateji izlediğini ancak İhvan’ın ana hedefinin Avrupa’da yaşayan Müslüman toplumlar olduğunu söyledi. Veliaht Prens, Müslümanları aşırılıklara yönlendiren İhvan’ın Avrupa’nın 30 yıl sonra Müslüman bir kıta olmasını ümit ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum