1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Prens Salman işgal rejimi ile ilişkilerinin kesintiye uğradığını yalanladı
Prens Salman işgal rejimi ile ilişkilerinin kesintiye uğradığını yalanladı

Prens Salman işgal rejimi ile ilişkilerinin kesintiye uğradığını yalanladı

Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Salman, işgal rejimi ve Arabistan ilişkilerinin gittikçe daha iyi hale geldiğini ancak Filistin sorununun önemini koruduğunu söyledi.

30 Ekim 2023 Pazartesi 19:01A+A-

Amerikan Fox News kanalına konuşan Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Salman, “Her gün daha da yakınlaşıyoruz. İlk kez ciddi bir şeyler olacak gibi. İsrail’le muhtemel bir anlaşma soğuk savaşın bitmesinden bu yana yapılacak en büyük tarihi anlaşma olacak‘‘ dedi.

Salman, bu yöndeki görüşmelerin kesildiği iddialarını da "gerçek değil" diyerek yalanlarken, muhtemel bir uzlaşmanın işgalci İsrail’in Filistinlilere karşı tutunacağı tavırla bağlantılı olduğuna dikkat çekti.

Kendisine yöneltilen hangi şartı öne sürüyorsunuz şeklindeki soruyu cevaplayan Salman “Bir uzlaşma önemli ölçüde İsrail’in Filistin’e karşı tavırlarına bağlı. Bizim için Filistin sorunu çok mühim. Bu sorunu çözmek zorundayız‘‘ dedi.

Filistin sorununu işgalci İsrail’le olan ilişkilerin normalleşmesinde önemli bir kriter olduğunu söyleyen Salman "Eğer Filistinlilerin beklentilerini tatmin eden ve bölgeyi sakinleştirecek bir uzlaşma sağlarsak o bölgede olan herkesle işbirliği yaparız. Filistinlilerin yaşamı kolaylaştırılmalı" dedi. Suudi Arabistan özgür bir Filistin devleti kurulması görüşünü savunuyor. Salman öte yandan İran’ın atom bombası sahibi olması halinde kendilerinin de atom bombasına sahip olması gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum