1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Polonyalı piskoposlar: Astrazeneca aşısı vurdurmayın!
Polonyalı piskoposlar: Astrazeneca aşısı vurdurmayın!

Polonyalı piskoposlar: Astrazeneca aşısı vurdurmayın!

​​​​​​​Polonyalı piskoposların Astrazeneca ve Johnson & Johnson'a ait aşılar konusunda "ciddi etik çekinceleri" var.

17 Nisan 2021 Cumartesi 23:05A+A-

Polonya Piskoposlar Konseyi Biyoetik Kurulu Başkanı Józef Wróbel çarşamba günü Katolikleri, üretiminde fetüs hücreleri kullanıldığı gerekçesiyle bu aşıları kullanmayı reddetmeye çağırdı. Ülke basını kararı sorguluyor.

Papa konuya farklı bakıyor / TYGODNIK POWSZECHNY (Polonya)

Piskoposun konuyla ilgili görüşü Papa'nın fikirleriyle örtüşmüyor, diyor Tygodnik Powszechny:

“Ruhaniler Meclisi'ne göre çeşitli sebeplerden dolayı 'etik olarak kusursuz' bir aşı üretilemiyorsa, geliştirilmesinde kürtajla alınmış fetüslere ait hücre dizisi kullanılmış aşılarla aşı olmak da 'ahlaki olarak kabul edilebilir'. Meclis bu rızasını, aşı olanların kürtaj denen kötülükle ilgileri bulunmaması ve kürtajı önlemeye yönelik ahlaki yükümlülüğün burada geçerli olmamasıyla açıkladı. Normal koşullar altında, bir piskoposun görüşünün, Vatikan'ın söylemiyle örtüşmesi beklenir.”

Aşılanmak insan sevgisi demektir / POLITYKA (PL)

Polityka'ya göre burada ahlak dışı davranan tek kişi, piskoposun kendisi:

“Hücre dizileriyle elde edilmiş ya da test edilmiş aşılar, hiçbir şekilde kürtajı teşvik etmiyor. Hücre dizileri, kürtaj esnasında alınmış hücrelerin soyundan gelen uzak akrabalardır. O kadar. Kesin olan bir şey varsa o da bunların kullanımının hayat kurtardığı. Hangi aşıların daha iyi, hangilerinin kötü olduğuna işaret etmek ahlaki değil. Bu görevi Avrupa İlaç Ajansı'na bırakmalıyız. Onay verilmiş bir Covid aşısıyla aşılanmak, başka insanların iyiliğini düşünmektir. Üstelik doğmamış çocuklar için duyulan kaygının da bir ifadesidir, çünkü Covid hamile kadınlar için de tehlikeli olabilir.”

HABERE YORUM KAT