1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “PKK/PYD-YPG Suriye’de Cinsel Şiddete Başvuruyor”
“PKK/PYD-YPG Suriye’de Cinsel Şiddete Başvuruyor”

“PKK/PYD-YPG Suriye’de Cinsel Şiddete Başvuruyor”

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Güven Begeç, “PKK/PYD-YPG, BM raporlarında da yer aldığı gibi, işkence ve cinsel şiddete başvuruyor.” dedi.

17 Nisan 2018 Salı 08:27A+A-

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Güven Begeç, BM Güvenlik Konseyi’nde çatışmalarda cinsel şiddet olaylarının görüşüldüğü oturumda konuşma yaptı.

AA’da yer alan habere göre, Begeç, Suriye’de hem Beşşar Esed rejimi hem de IŞİD ve PKK/PYD-YPG gibi örgütlerin işlediği, BM raporlarına da giren “korkunç” cinsel şiddet olaylarına dikkat çekti.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu’nun geçen ay yayımlanan raporunun, PYD/PKK’nın paravanı SDG’nin Rakka'da alıkoyduğu erkeklere şiddet uyguladığı, cinsel organlarını yaktığı ya da yakmakla tehdit ettiğini ortaya koyduğunu hatırlatan Begeç, “PKK/PYD-YPG, BM raporlarında da yer aldığı gibi, işkence ve cinsel şiddete başvuruyor.” diye konuştu.

“Uluslararası Toplum Bu Kısır Döngüyü Sonlandırmalı”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu, çatışmalarda cinsel şiddet olaylarını ortaya koyan raporuna değinen Begeç, Myanmar ordusunun Arakan’da Rohingya Müslümanlarına uyguladığı şiddet olaylarının da son derece “rahatsız edici” olduğunu vurguladı.

Begeç, uluslararası toplumun Myanmar hükümetinden Arakanlı göçmenlerin güvenli bir şekilde köylerine dönmesini sağlamasını, insani erişime izin vermesini, cinsel şiddet dâhil bütün şiddet olaylarına son vermesini ve bu “kısır döngüyü” sonlandırmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT