1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’nin ‘Yabancı Savaşçılar’ı Kobani’ye Sokulmadı!
PKK’nin ‘Yabancı Savaşçılar’ı Kobani’ye Sokulmadı!

PKK’nin ‘Yabancı Savaşçılar’ı Kobani’ye Sokulmadı!

MLKP bağlantılı üç militan Kobani’ye geçecekken durduruldu.

04 Ocak 2016 Pazartesi 15:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün akşam saat 19.30 sıralarında MLKP örgütü üyesi Muhammet Halit Kaya, Deniz Çokgül ve Uğur Özenç Özyürek Kobaniye geçecekken yakalanıp tutuklandı.

Milliyet'in kaydettiğine göre üç MLKP üyesi militan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü istihbarat ve terörle mücadele şubeleri ekipleri tarafından Akçakale'ye gitmek üzere iken yakalandı. Örgüt üyesi üç kişinin, sınırdan yasadışı yollarla Suriye'ye geçmek için Akçakale'ye gitmekte oldukları tespit edildi. Yakalanan kişilerin Kobani'ye geçme hazırlığı yaptıkları anlaşıldı.

23 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen MLKP operasyonunda, bir hücre evinde çıkan çatışma üzerine bazı örgüt üyeleri öldürülmüştü.

Operasyonda öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay'ın cenaze törenine, bazı örgüt üyeleri, yüzlerini kapatarak Kaleşnikof tipi silahlarla katılıp gövde gösterisi yapmıştı. Suriye'ye gitmek için Akçakale'ye giderken yakalanan 3 militanın, cenaze törenine uzun namlulu silahlarla yüzü kapalı olarak katılanlar arasında yer aldığı belirlendi.

Rojava’da YPG/PKK’ye Militan, Parlamentoda HDP’ye Ortak

MLKP örgütünün faaliyetleri sadece Türkiye ile sınırlı değil. Suriye İslami direnişi karşısında Esed saflarında savaşan örgüt aynı zamanda son dört yıldır PKK/YPG’nin de en önemli müttefiklerinden. Suriye İslami direnişine aktif katkı amacıyla ülke dışından Suriye’ye giden Müslümanları her fırsatta “IŞİD’çi”, “çete” vb. sözcüklerle damgalayan ve “yabancı savaşçı” terkibiyle şeytanlaştıran PKK, Türkiye ve diğer ülkelerden Esed’in saflarında Suriye direnişine karşı savaşmak üzere gelen bilumum İslam düşmanı “çeteciler”e kapılarını sonuna kadar açtı-açıyor. Bu örgütlerden biri olan MLKP’nin Rojava’da askeri kampları var ve örgüt üyeleri uzun bir süre boyunca çeşitli suni gerekçeler ileri sürerek Türkiye-Suriye sınırından ellerini kollarını sallaya sallaya bu kamplara gidiyorlardı. Burada eğitim görenlerin ise bir kısmı bölgede Esed-İran-YPG saflarında tetikçi olurken bir kısmı da sansasyonel eylemler amacıyla Türkiye’ye dönüyorlardı.

Esed’e tetikçilik temelinde oluşan PKK/YPG-MLKP ilişkisi yalnızca askeri faaliyetle de sınırlı kalmadı. Aksine HDP açılımıyla siyasal zeminde de karşılık buldu. MLKP’nin siyasi kanadı olarak kabul edilen ESP’nin eski genel başkanı Figen Yüksekdağ şimdiki HDP’nin de sesi en çok çıkan eş başkanlarından. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT