1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK'nın Katliam Yaptığı Köye HDP Belediye Otobüsü Göndermiyor!
PKK'nın Katliam Yaptığı Köye HDP Belediye Otobüsü Göndermiyor!

PKK'nın Katliam Yaptığı Köye HDP Belediye Otobüsü Göndermiyor!

PKK'nın bomba yüklü kamyonu patlatarak 16 kişiyi öldürdüğü Tanışıklı Köyü HDP'lileri köye almazken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi köye servis otobüsü göndermiyor.

20 Haziran 2016 Pazartesi 18:26A+A-

PKK'nın 13 ton bombayı patlatması sonucu hayatını kaybeden 16 köylünün ailelerini ziyarete giden HDP'liler, köye kabul edilmedi.

HDP'li bir grup, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Tanışık köyünde, 12 Mayıs gecesi bomba yüklü kamyonu taşıyan PKK'lıları durdurmak için hayatlarını kaybeden 16 köylünün yakınlarına ziyarette bulunmak istedi. Ancak HDP'li vekilleri ve belediye başkanlarını ise köylülerin kabul etmediği öğrenildi.

BELEDİYE HALA OTOBÜS GÖNDERMİYOR

Öte yandan Diyarbakır merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tanışık köyüne büyükşehir belediyesinin otobüs göndermediği bildirildi. Patlamanın yaşandığı yere yakın ve aynı zamanda Tanışık köyüne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Dürümlü köyüne belediye otobüslerinin her gün düzenli olarak gittiği, HDP'li belediyenin otobüs gönderdiği öğrenildi.

Tanışık köyünde bulunan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla şehir merkezine inerken, imkanı olmayan köylülerin ise otobüse binmesi için yürüyerek Dürümlü köyüne gittiği belirtildi.

Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT

1 Yorum