1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK: Öcalan'ın 5 Sayfalık Mektubu Bize Ulaştı
PKK: Öcalanın 5 Sayfalık Mektubu Bize Ulaştı

PKK: Öcalan'ın 5 Sayfalık Mektubu Bize Ulaştı

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Abdullah Öcalan'ın mektubunun kendilerine ulaştığını açıkladı.

18 Nisan 2013 Perşembe 16:33A+A-

Medya Savunma Alanları'nda KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ile Yürütme Konseyi üyeleri Sabri Ok, Ronahî Serhat ve Sülbüs Perî tarafından karşılanan BDP heyeti, burada KCK yetkilileriyle kısa bir toplantı yaptı. Yapılan tartışma ardından mektubu teslim eden BDP heyetinin Kandil'den ayrıldığı öğrenildi.

BEŞ SAYFALIK MEKTUP

5 sayfalık üçüncü mektubun KCK yetkililerinin eline ulaşması ardından KCK'den bir açıklama geldi. Açıklamada, "14 Nisan günü Önderliğimizle görüşen BDP Heyeti, Önderliğimizden aldığı mektubu bizlere ulaştırmıştır. Önemli bir kararlaşma sürecini ihtiva eden mektup ve sürece ilişkin yapılacaklara dair önümüzdeki günlerde tarafımızdan bir basın açıklaması yapılacaktır. Saygı ile duyurulur" denildi.

Mektubu alan PKK merkez komitesi üyeleri acil toplanarak değerlendirme yapmaya başladı.

Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği ilk mektup 1 Mart günü BDP ve DTK'li heyet tarafından KCK yönetimine teslim edilmişti. 20 sayfadan oluşan ilk mektubu değerlendiren KCK yönetimi birinci cevabi mektubunu 13 Mart günü göndermişti. Kandil, Avrupa ve BDP'nin görüşlerini alan Öcalan'ın Diyarbakır Nevruz'unda verdiği tarihi mesaj ardından 23 Mart günü KCK ateşkes ilan etmişti. 5 Nisan günü ikinci mektubu teslim alan KCK yönetimi, 8 Nisan günü Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan BDP heyetine 6 sayfalık cevabi mektubunu teslim etmişti.

 

HABERE YORUM KAT