1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. "Peşmerge Sincar'da Kaymakamlık Binasını Ele Geçirdi"
"Peşmerge Sincar'da Kaymakamlık Binasını Ele Geçirdi"

"Peşmerge Sincar'da Kaymakamlık Binasını Ele Geçirdi"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge gücünün, Musul'un Sincar (Şengal) ilçesini IŞİD'ten almak için başlattığı geniş çaplı operasyon devam ediyor. İlçe merkezine giren Peşmerge’nin, kaymakamlık binasını ele geçirdiği bildirildi.

12 Kasım 2015 Perşembe 10:47A+A-

Sincar çevresine ve Sincar Dağı'na konuşlanan Peşmerge güçleri, ilçe merkezine girdi. Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmî sitesinde yayımlanan açıklamada Peşmerge’nin Sincar'daki kaymakamlık binasına IKBY bayrağını astığı belirtildi.

Bu arada KDP Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde sokak çatışmalarının başladığını bildirdi.

Hawrami, Peşmerge’nin çok hızlı ilerlediğini, Sincar'ın doğusundaki çoğu köyü ele geçirdiğini ifade etti. Ağır bombardıman karşısında direnemeyen IŞİD militanlarının araçlarını geride bırakarak kaçmaya başladığını ileri süren Hawrami, IŞİD'in moral olarak çöktüğünü iddia etti.

Hawrami, IŞİD için stratejik öneme sahip Sincar ile Suriye'nin Rakka kenti arasındaki yolun kontrolünün Peşmerge’nin eline geçtiğini söyledi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT