1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Perinçek ve Patronu Putin'in Bir Yalanı Daha Patladı!
Perinçek ve Patronu Putin'in Bir Yalanı Daha Patladı!

Perinçek ve Patronu Putin'in Bir Yalanı Daha Patladı!

​​​​​​​Emperyalist Rusya’nın Türkiye’deki tetikçisi Aydınlık gazetesinin bir yalanı daha elinde patladı.

30 Mayıs 2020 Cumartesi 22:46A+A-

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı “Uzlaşma Merkezi”, ellerinde bulunan bilgilere göre, dün (perşembe) Türkistan İslam Partisi’nin batı İdlib kırsalına bağlı Ğassaniye beldesi yakınlarında TSK unsurunun ölümüne neden olan patlamaya karıştığı iddiasında bulunmuştu. Ve bu haberi Rusya’nın Türkiye pravdası Aydınlık gazetesi haberleştirmişti.

İba Haber Ajansı Türkistan İslam Partisi medya ilişkiler sorumlusu “Hammam Muhammed” ile görüşmesinde, Hammam Muhammed, Türkiye askerlerinin her hangi bir şekilde hedef alınmasında rol almalarını reddettikten sonra “İdlib’de bulunan devrimcilerin siyaseti birdir, bu tür şayiaları yayanlar devrimcileri dağınık göstermeyi istemektedir” ifadelerine yer verdi.

Hammam Muhammed, “Savtu’l-İslam” (İslam’ın Sesi) adındaki resmi medya kuruluşunun dışında parti hakkında yayılan haberlere itimat edilmemesi gerektiğine ve Türkistan Partisi’nin faaliyetlerinin ve askeri eylemlerinin yaklaşık 4 milyon sivili barındıran İdlib şehrine yönelik Esed çeteleri saldırılarını savunmaya odaklı olduğuna değindi.

Rusya’nın Türkistan İslam Partisi hakkındaki bu iddiaları türünün ilki değil. Şöyle ki, işgalci Rusya yalan haberler üzerinden İdlib’de bulunan gruplar ve bölgeye yayılan TSK birlikleri arasında sorunlar oluşturmaya çalışmakta.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum