1. HABERLER

  2. HABER

  3. Patlamayla İlgili Tweet Atanlardan Biri Daha Yakalandı
Patlamayla İlgili Tweet Atanlardan Biri Daha Yakalandı

Patlamayla İlgili Tweet Atanlardan Biri Daha Yakalandı

Ankara'da saldırının yapıldığı günün önceki gecesinde, Pir Ozan Abdal hesabından patlamanın olacağına yönelik tweet attığı öne sürülen kişilerden biri Eskişehir'de yakalandı.

15 Ekim 2015 Perşembe 15:06A+A-

Ankara'daki bombalı saldırılarla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmış ve saldırının yapılacağını iki Twitter kullanıcısının önceden duyurduğu iddia edilmişti.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, 'Pir Ozan Abdal (@AnotolyTodorov)' isimli hesabı kullananın Eskişehir'de yaşadığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, kullanıcının öğrenci O. S. (23) olduğunu ve Eskişehir'de yaşadığını belirledi. O. S., kısa süre içerisinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından yakalanarak, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerine teslim edildi.


"BÜYÜK BİR KATLİAM OLABİLİR"


Patlamadan önceki gece Twitter'da Pir Ozan Abdal (@AnotolyTodorov) isimli hesaptan yapılan paylaşımda, "En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bi bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi açılara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bi saldırının ihtimalini arttırıyor" ifadelerine yer verildi.


"YARIN ORADA ÖLÜRSEM..."


Hesaptan ayrıca, "Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirne'den Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde bir veda mesajı da yayınlandı.

7f4e3ef8pirozanabdal.png

364f5745ekranresmi20151010123426pirozanabdal.png


İHA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum