1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Paris Sokakları Çöpten Geçilmiyor
Paris Sokakları Çöpten Geçilmiyor

Paris Sokakları Çöpten Geçilmiyor

Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na çok az kala başkent Paris dâhil olmak üzere Fransa sokaklarında grevler nedeniyle artık çöpler toplanmıyor.

09 Haziran 2016 Perşembe 10:15A+A-

Fransa'da hükûmetin çalışma yasasında yapmak istediği değişikliklere gösterilen tepkiler ülke genelindeki grevlerin yayılarak devam etmesine neden oluyor.

Rafineri, nükleer santral, toplu taşıma işçilerine son olarak atık arıtma tesislerinde çalışan işçiler de katılmış durumda.

BBC Türkçe'nin haberine göre Paris'in kalabalık bölgelerinde çöpler birikmeye başladı. Grevdeki atık arıtma tesislerinde çalışan işçilerin tesislere girişe izin vermediği bildiriliyor.

“Çöp Grevi Kabul Edilemez”

Paris Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada çöp grevinin kabûl edilemez olduğu ifade edildi ve “Bu eylem sâdece ve sâdece Paris halkını etkiliyor. Taleplerse ulusal düzeyde. Sendika temsilcileri ve hükûmet bir araya gelerek bir an önce sorunu diyalogla çözmeli.” dendi.

“Biz de Oturup Sakince Maç İzlemek İsterdik”

Grevlere öncülük eden ve Fransa'nın en büyük sendikalarından olan Genel Emek Konfederasyonu'nun (CGT) sözcüsü Damien Martinez ise Bloomberg haber ajansına yaptığı açıklamalarda “Hepimiz futbolu seviyoruz. Biz de oturup sakin sakin maç seyretmek isterdik. Ancak şu anda önceliğimiz emekçilerin haklarını savunmak.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın parlamentoya sunmadan yasalaştırmak istediği düzenlemeler çalışma saatlerinin uzatılmasını ve işverenlere işe alma ve işten çıkarma konularında daha fazla güç verilmesini öngörüyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum