1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 'Paralel Yapı' Operasyonunda 4 Şirkete El Konuldu
'Paralel Yapı' Operasyonunda 4 Şirkete El Konuldu

'Paralel Yapı' Operasyonunda 4 Şirkete El Konuldu

Erzurum'da, Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada 4 şirkete el konuldu.

24 Şubat 2016 Çarşamba 13:58A+A-

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PDY soruşturması kapsamında, kentteki bazı özel öğretim kursları, yurt ve özel okulların bağlı bulunduğu 4 şirkete, "suçtan gelir elde edildiğine dair kuvvetli şüphe" gerekçesiyle el koyuldu.

El konulan şirketlerden birinin merkezinde arama yapıldığı, çok sayıda belgenin ve dosyanın incelenilmek üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Şirketler bünyesinde yer alan eğitim kurumlarında ise herhangi bir arama ve eğitim öğretim faaliyetinin durdurulmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

Paralel Yapı'ya finans sağlamak için satışının sağlandığı iddiası

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir gayrimenkulün, "Aziziye Belediye Başkanlığınca sahte belge düzenlenerek 4 Mayıs 2011 tarihinde PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiaları üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, "kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve silahlı terör örgütüne üye" olma suçlarından başlatılan soruşturmada, 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Dönemin Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de aralarında bulunduğu 30 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, 5 şüpheli ise aranmaya devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT