1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Özlem Zengin’in sözleri de ona hakaret edenlerin sözleri de gayri ahlakidir
Özlem Zengin’in sözleri de ona hakaret edenlerin sözleri de gayri ahlakidir

Özlem Zengin’in sözleri de ona hakaret edenlerin sözleri de gayri ahlakidir

Özlem Zengin’in sözleri doğru değil, sonuna kadar eleştirilebilir ama Zengin’e sözlerinden ötürü hakaret etmek de yorum ve eleştiri sınırlarını aşmakta olup kabul edilemez.

22 Şubat 2021 Pazartesi 18:18A+A-

HAKSÖZ HABER

Avukat  Mert Yaşar, sosyal medya üzerinden AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e hakaretlerde bulunmuş ve sosyal medyada kendisine destek çıkanlar olmuştu. Söz konusu paylaşımlar için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ''Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir.'' denildi.

AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin FETÖ’cüler için "Onurlu, ahlaklı kadın, çıplak aramaya uğradıysa bunu söylemek için bir yıl beklemez" demişti. Zengin geçtiğimiz gün ise Ülke TV'de gündemi yorumlarken, cezaevindeki kadınların “talimatla bebek sahibi olduklarını” ileri sürerek mizana aykırı yorumlarda bulunmuştu. Sosyal medya hesapları üzerinden de siyasiler, muhalifler ve avukatlar da tepkilerini dile getirmişlerdi. Kimi avukat görünümlü sözde hukukçular ise hakaretlerde bulunmuştu.

Özlem Zengin’in sarf ettiği sözler hukuken ve ahlaken hoş karşılanamaz. Aynı durum hakaret edenler için de geçerlidir. Özlem Zengin’e edilen hakaretleri “ifade özgürlüğü veya yorum” olarak sunmak ise gerçek ve hak ile alay etmektir. 

Hiç kimse kendisini en doğruyu bilen olarak gösteremeyeceği gibi salt kendisi üzerinden de herkesi yargılayıp sınıflandıramaz. Özlem Zengin kendi görüşlerini beyan ederken FETÖ ile iltisaklı olduğu düşünülen herkesi, kendi sözlerinin kefesine dahil etme hatasında bulunmuştu.

Bir kimseyi düşüncesinden, tevilinden dolayı yargılamak doğru olmadığı gibi hakaretleri tevil bağlamında sunmak da büyük bir hukuksuzluktur. Mert Yaşar isimli sözde avukatın ise hukuk sınırlarını aştığı açık bir şekilde ortadadır.

Özlem Zengin’in sarf ettiği sözler salt gerçek olmadığı gibi “niyetine kani olmadığı bir kimsenin niyetini sorgulama veya yorumlama hakkını” da ona vermez. Zengin’in kendisini buna hak sahibi görmesi nasıl doğru değilse kendisine bu sözlerinden dolayı hakaret etmek de yorum ve eleştiri sınırlarının ötesindedir. 

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum