1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Özlem Zengin yanılıyor, ezan yasağı 13 değil 18 yıl sürdü!
Özlem Zengin yanılıyor, ezan yasağı 13 değil 18 yıl sürdü!

Özlem Zengin yanılıyor, ezan yasağı 13 değil 18 yıl sürdü!

Meclis’te yaşanan tartışmada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin muarızlarına haklı sorular yöneltmiş ancak eksik bilgilerle…

16 Aralık 2020 Çarşamba 12:39A+A-

HAKSÖZ HABER

TBMM’de yaşanan tartışmada AK Parti Tokat Milletvekili, CHP’li Milletvekillerinin “İmam Hatipleri biz açtık” itirazına cevap verdi. Özlem Zengin’in CHP’nin İmam Hatipleri açmak bir yana bir sürü cürüm de işlediğini hatırlatması üzerine tartışma alevlendi.

Zengin’in tek parti zulümlerine dikkat çekmesi tabi ki önemli bir şeydir. Türkiye’de artık kronikleşmiş sorunların temel kaynağı tek parti yıllarında yapılan icraatlarda saklıdır. Türkiye’de insanların olduğundan farklı hareket etmek zorunda kalması CHP’nin kimlikleri baskılayan, otoriter politikalarının bir sonucudur.

Özlem Zengin konuşması esnasında CHP’nin zulümlerini hatırlatırken ezan yasağına dikkat çekiyor. Ancak “13 yıl neden ezan yasaklı kaldı” derken hataya düşüyor. Eğer ki sehven yapılmadıysa ezan yasağında, CHP’nin ve tek parti döneminin banisi olan Mustafa Kemal’in payını ortadan kaldıran bu yaklaşım üzerinde düşünülmeyi hak etmektedir.

Bilindiği üzere ezan yasağı 13 değil 18 sene sürdü. 1932 senesinde uygulanmaya başlanan Türkçe ezan dayatması 1950 senesinde sona erdirildi. Mustafa Kemal’in 1938 tarihinde öldüğü düşünüldüğünde ezan yasağında başrol olduğu atlanmamalıdır. Ezan yasağını 18 değil 13 yıl olarak zikrettiğiniz vakit yasağı Mustafa Kemal’in ölüm yılı olan 1938 senesinde başlatmış olursunuz.

Tek parti eleştirisi yapılırken her fırsatta M. Kemal’i göz ardı etmek en hafif ifadesiyle tutarsızlıktır. Aralıksız bir şekilde memlekete hatırlatılan Mustafa Kemal kültü sadece menfi eleştiriler söz konusu olduğu vakit unutuluyor nedense! Eğer ki sehven yapılmadıysa Özlem Zengin’in son konuşması da bu tutarsız tavır alışın bir örneğini sunuyor ve haklı olarak dile getirdiği sözlerini kendi eliyle zaaflı bir konuma yerleştirmiş oluyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum